Să ţii o dietă e una, dar pentru a şti dacă te hrăneşti corespunzător, va trebui să îţi asculţi corpul. Sunt diverse mesaje subtile pe care acesta ţi le transmite. Dacă îl vei asculta, vei mânca exact alimentele necesare, cum ar fi legumele şi fructele bio, nucile, seminţele, leguminoasele şi cerealele integrale. Printre semnele de care trebuie să ţii cont se află şi următoarele:

1Mergi la toaletă în fiecare zi

Constipaţia este primul semn care să îţi dea de gândit în privinţa alimentelor pe care le consumi. Ar trebui să simţi nevoia de a merge la baie în fiecare zi, fără excepţie. Dacă nu se întâmplă asta, ar trebui să adaugi mai multe fructe bogate în fibre, legume, cereale integrale şi leguminoase.

2Nu trebuie să ţii cont de caloriile consumate

Dacă eşti nevoită să ţii în permanenţă o evidenţă a caloriilor, asta înseamnă că mănânci prea multe alimente procesate, sucuri îndulcite, brânzeturi şi carne. Dacă pe de altă parte ai o dietă bazată în mare parte pe fructe şi legume, vei observa că aspectul tău fizic se va păstra singur în parametrii normali, nu te vei gândi la mâncare dacă nu îţi este foame şi vei mânca doar atât cât simţi nevoia.

Citeste si:  Cati pasi trebuie sa faci pe zi pentru a-ti mentine sanatatea

3Ai o dispoziţie constantă

Deşi schimbările de dispoziţie pot fi cauzate de diverşi factori, prea mult alcool, cofeină şi zahăr, pot duce la variaţii ale felului în care te simţi şi să îţi creeze stări de anxietate. Dacă vrei să ai o stare de spirit echilibrată şi calmă, nu ar trebui să consumi în exces nici unul dintre cele trei alimente.

4Te hidratezi corect

Deshidratarea este rezultatul unui consum scăzut de apă şi al unei cantităţi prea mari de cofeină, zahăr şi alcool. Când eşti deshidratată, îţi este sete, ai buzele şi pielea uscate, cât şi celule prost hidratate în tot corpul. Consumând multe fructe şi legume alături de o cantitate suficientă de apă, vei oferi corpului o hidratare corespunzătoare

5Ai energie pe tot parcursul zilei

Ar trebui să te simţi energizată de-a lungul întregii zile, în cazul în care ai o dietă corectă, care oferă corpului tot ce îi trebuie. Dacă în jurul prânzului te simţi stoarsă de puteri, înseamnă că ceva nu este în regulă. O cantitate prea mare de cafea sau un mic dejun bogat în carbohidraţi, ar putea să ducă la o scădere a nivelului de zahăr din sânge în a doua parte a zilei. Ar putea să fie şi un semn că ai nevoie de o gustare de după amiază pentru a îţi menţine egal nivelul de zahăr din sânge până la ora cinei.

Citeste si:  Cum poți scăpa de acnee prin 7 pași simpli

6Dormi bine noaptea

Sunt diverse lucruri care te pot ţine trează peste noapte şi printre ele se află şi dieta pe care o ai. Consumul de alcool cât şi prea multe căni de cafea băute pe zi, îţi vor afecta felul în care te odihneşti. Dacă vei mânca prea mult la cină sau chiar înainte să te culci, ficatul tău va continua să încerce să descompună alimentele peste noapte, lucru care de asemenea va afecta calitatea somnului.

7Găteşti des acasă

Dacă te afli printre persoanele care mănâncă des în oraş, asta înseamnă că este destul de greu să deţii controlul asupra tipurilor de alimente consumate. Una dintre cele mai bune tehnici pe care le poţi pune în aplicare atunci când vrei să slăbeşti, este să înveţi să găteşti. De asemenea, luându-ţi mâncare de acasă la locul de muncă sau la şcoală, te vei asigura că ai control deplin asupra dietei tale

Articolul precedent5 alimente pe care nu ar trebui să le mănânci niciodată
Articolul următor10 trucuri pentru a fi părinţi mai buni

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau