Dacă încercați să rămâneți însărcinată, este indicat să luați în considerare toate aceste detalii. Dar înainte să testați oricare dintre aceste tendințe de stimulare a fertilității (de la mâncatul de ananas și până la consumul de viermi paraziți — da, într-adevăr), este momentul să vedeți ce spun experții.

Sunteți pregătiți ca împreună cu partenerul să treceți la încercarea de a concepe un copil? Dacă da, e posibil să fi auzit deja de poveștile trăsnite, ale unor femei mai în vârstă, despre diferite trucuri denumite ^testat și adevărat^ de a rămâne însărcinată mai repede.

De la teoriile de bun simt, cum ar fi statul întins cu picioarele în sus (știți, pentru a lăsa gravitația să acționeze) până la chestii de-a dreptul bizare cum ar aruncatul lenjeriei pe acoperiș (nu recomandăm asta) cuplurile din întreaga lume au venit cu câteva lucruri destul de sălbatice care, ei jură că ajută ca spermatoizii și ovulul să se întâlnească și să facă acea delicată călătorie împreună.

Discutăm despre câteva dintre metodele cele mai ciudate de a rămâne însărcinată, cu doctorul Renee Wellenstein, un medic dublu-certificat în obstetrică, ginecologie și medicină funcțională pentru a obține opinia sa profesională.

De ce? Pentru că ne închipuim că dacă noi luăm în considerare aceste aspecte, probabil că și dumneavoastră o faceți.

Descoperiți singurE dacă aceste metode ce ies din tipar ar putea funcționa. Și cine știe – poate unul dintre trucurile aprobate de doctor va fi lucrul care va ajuta sa rămâneți însărcinată. Cât despre ceilalți? Păi. cel puțin ei vor râde.

Cupa menstruală magică

Afirmație: Introducerea unei cupe menstruale după ce faceți sex, vă poate ajuta să rămâneți însărcinată mai repede deoarece aceasta menține sperma aproape de colul uterin mai mult decât s-ar întâmpla în alt fel. Această metodă este eficientă dacă stați cu picioarele întinse în sus și încrucișate, după ce faceți sex.

Ce spune expertul nostru: Dr. Wellenstein crede că această metodă ar putea fi un mod legitim de a ajuta cuplurile în călătoria lor în contextul fertilității.” Eu cred într-adevăr că folosind o cupă menstruală poate ajuta la mărirea șanselor de a obține sarcina. Introducerea unei cupe după ce ați făcut sex poate permite ca mai multă spermă să stea mai aproape de colul uterin pentru o perioadă mai lungă de timp decât ar stă în mod normal după sex. Cred cu adevărat că aceasta este eficientă și sigură, atâta timp cât cuplurile sunt atente să îndepărteze cupa menstruală în termen de 12 ore, așa cum este indicat pe ambalaj.”

Concluzia? Suntem optimiști! Din moment ce nu lăsați cupa menstruală introdusă mai mult timp decât este recomandat, aceasta poate fi o evoluție nouă și interesantă dacă vă doriți să rămâneți însărcinată.

Consumul unui vierme parazit

Afirmație: Este un parazit răspândit în Bolivia despre care experții spun că poate crește fertilitatea la femei. Chiar atunci când credeați că nu ar fi posibil să faceți o paralelă între un vierme parazit și sarcina, oamenii de știință spun că infecția cauzată de acesta poate modifica sistemul imunitar la femei astfel încât este mult mai probabil ca acestea sa rămână însărcinate.

Citeste si:  Noi studii arata de ce este periculoasa diagnosticarea intarziata a convulsiilor focale

Ce spune expertul nostru: În timp ce această poveste bizară poate duce la evoluții viitoare în domeniul fertilității, Dr. Wellenstein ne atrage atenția cu punctul său de vedere: ” Cel mai probabil ar exista alte simptome și, posibil, complicații mai grave. Mai mult decât atât, pentru a scăpa de infecție ar putea fi necesară administrarea altor medicamente, care nu sunt recomandate de obicei în perioada de sarcină.

Concluzia? Nu încercați asta. Nu vrem sa ne imaginăm că multe femei vor ajunge să fie infectate de un parazit, indiferent cât de mult și-ar dori să rămână însărcinate. Dar, probabil oamenii de știință vor folosi aceste informații pentru a dezvolta alte modalități, mai puțin dezgustătoare, de a utiliza puterea de sporire a fertilității viermilor.

Un regim cu aspirină pentru copii

Afirmație: Dacă luați o aspirină pentru copii în fiecare zi aceasta vă poate crește șansele de a rămâne însărcinată prin crearea unui mediu mult mai prietenos pentru dezvoltarea embrionului. Dar înainte să ajungeți la farmacie, este important să cântăriți riscurile, în timp ce multe studii susțin că aspirina poate mari de asemenea și riscul de avort.

Ce spune expertul nostru: Dr. Wellenstein nu este un avocat al utilizării pe scară largă a aspirinei însă vă poate îndruma atunci când încercați să concepeți un copil. „Cred că aspirina poate fi benefică la femeile care au un istoric de infertilitate, în mod special în cazurile în care infertilitatea este inexplicabilă, cel mai adesea datorată unui anumit tip de inflamație. Dar nu aș recomanda aspirina pentru orice femeie care încearcă să conceapă un copil.”

Concluzia? Discutați cu doctorul dumneavoastră. Diversele suplimente funcționează în mod diferit în funcție de nevoile individuale ale fiecăruia, de aceea este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua orice tratament.

Și ar trebui să fiți atente la acest aspect cu atât mai mult în cazul în care sunteți însărcinată sau încercați să concepeți un copil.

Ananas + Ovulație = Sarcină

Afirmație: Mâncatul miezului de ananas imediat după ovulație vă poate ajută să rămâneți însărcinată.

Ce spune expertul nostru: „Cred că o enzimă din sucul de ananas sau din tulpina numită bromelaină, poate ajuta ” spune Dr. Wellenstein. „În timp ce aceasta cel mai probabil nu mărește șansele de a rămâne însărcinată, cred cu adevărat că vitamina C din ananas, care ajută la susținerea sistemului imunitar reprezintă o opțiune sănătoasă pentru orice femeie care încearcă să rămână însărcinată. ”

Citeste si:  10 reguli de îngrijirea a pielii de care trebuie să ții cont în sezonul rece

Concluzia? Având o dietă sănătoasă plină de fructe și legume proaspete poate avea un efect pozitiv asupra sănătății generale. Și acesta este întotdeauna un mod minunat de a rămâne însărcinată. Dar nu vă bazați pe miezul de ananas pentru ca acesta nu vă ajută sa faceți un copil.

Consumul în (cantitate sigură) de sirop de tuse

Afirmație: Anumite siropuri pentru tuse conțin guaifenesină, un expectorant care poate subția mucusul cervical în același fel în care subțiază mucusul nazal. Acest lucru ajută spermatozoizii să ajungă la ovul mult mai ușor în timpul ovulației.

Ce spun specialiștii: „Deși acest lucru se întâmplă în mod normal, nu înseamnă neapărat că are loc o creștere a ratei de fertilitate, pentru că există mulți alți factori care intervin atunci când o femeie încearcă să rămână însărcinată”, explică dr. Wellenstein.

Concluzia? Consultați-vă doctorul înainte de a încerca acest lucru pentru a fi siguri că folosiți o doză sigură și nu aveți alte probleme care să vă împiedice să rămâneți însărcinată. Dacă medicul vă oferă acceptul, nu există niciun motiv real pentru care nu puteți încerca această metodă.

Acupunctura

Afirmație: Acupunctura poate ajuta fertilitatea. Potrivit Asociației Americane a Sarcinii, „Acupunctura poate fi folosită pentru a trata orice tip de tulburare de fertilitate, inclusiv [niveluri hormonale dezechilibrate], pierderi de sarcină în mod repetat, infertilitate inexplicabilă, defect de fază luteală și sindromul ovarian polichistic.

Ce spun specialiștii: „Cred cu tărie în utilizarea acupuncturii pentru fertilitate. Dacă aceasta este făcută de către un profesionist instruit, nu cred că poate dauna ci poate crește șansele de a rămâne însărcinată”, spune Dr. Wellenstein.

Concluzia? Încercați-o. Acupunctura pare să fie sigură, un mod promițător și relativ ieftin de a încerca să rămâneți însărcinată dacă vă doriți să concepeți un copil. Cu atât mai mult, această practică poate fi combinată în mod sigur cu un tratament tradițional și sporește gradul de fertilitate mărind astfel șansele de a avea un copil.

Introducerea albușurilor de ou în vagin

Afirmație: Cel mai fertil mucus cervical seamănă cu albușurile de ou, astfel încât adevăratele albușuri de ou pot fi introduse în vagin pentru a crește fertilitatea.

Ce spun specialiștii: Potrivit Dr. Wellenstein, „Cred că singurul caz în care poate fi util este atunci când cineva face un tratament de fertilitate cu Clomid, care îngroașă mucusul cervical. Albușul de ou poate ajuta spermatozoizii să treacă prin colul uterin în cavitatea uterină „.

Concluzia? Um … Merită să luați în considerare acest aspect? Desigur, am fost surprinși să vedem că expertul nostru medical a fost de acord în această privință. Cu toate că are sens la un anumit nivel, un lubrifiant obișnuit ar putea probabil să facă acest lucru la fel de bine și nu este o idee bună să încercați asta fără supravegherea medicului.

Articolul precedent11 întrebări de pus unui ginecolog dacă vrei să ramai însărcinată în curând
Articolul următorDentistii din trecut – Cum se facea stomatologia pe vremuri

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau