Oamenii care se gândesc să slăbească, să facă muşchi şi să arate bine, câteodată sunt descurajaţi de faptul că nu îşi pot permite echipamentul scump care se găseşte la sală şi nici un abonament la aceasta. Pentru a da jos kilogramele în plus şi a îţi întări musculatura, chiar nu trebuie să ai abonament la sală ori diverse aparate şi nu există nici un motiv pentru care să te descurajezi, deoarece există câteva exerciţii foarte uşoare şi eficiente în care te foloseşti de greutatea corpului tău pentru a îţi intra în formă în cel mai scurt timp şi vei avea şi muşchi.
Aruncă o privire peste aceste simple exerciţii.
1. Mersul sau alergarea
Ai văzut la televizor persoane care sunt slabe, puternice şi care arată bine? 90% din acele persoane sunt ori alergători, ori ciclişti, ori atleţi, care îşi folosesc 80% din puterea corpului în exerciţii cardio. Şi prin cardio nu mă refer la banda de alergare sau la bicicletă, ci la cardio, adică utilizarea propriei forţe a corpului pentru a ajunge în formă. Mersul sau alergarea implică utilizarea a aproape tuturor părţilor corpului şi asta înseamnă că vei putea arde mai multe calorii în scurt timp. Încearcă să mergi sau să alergi în fiecare zi şi începi prin a face asta 15 minute, după care poţi creşte cu câte 5-10 minute în fiecare săptămână. Încă un lucru la care trebuie să ai grijă în timpul alergării sau mersului, este să îţi întinzi bine muşchii abdominali şi să îţi dai toată silinţa pentru a obţine cele mai bune rezultate. Nu doar că vei slăbi, însă şi sănătatea generală se va îmbunătăţi dacă mergi sau alergi regulat.
2. Abdomenele
Unul dintre cele mai bune exerciţii pe care le poţi face pentru abdomen şi un stomac plat. Întinde-te pe covor şi îndoaie puţin genunchii şi ţine mâinile încrucişate peste piept. Acum ridică-ţi capul şi umerii spre tavan, exercitând presiune asupra abdomenului şi continuă să repeţi mişcarea. Expiră şi contractă-ţi muşchii atunci când îţi ridici capul.
3. Genuflexiunile
Ele sunt unele dintre cele mai bune exerciţii pe care le poţi face acasă. Acesta e un tip de exerciţiu pe care îl faci utilizându-ţi greutatea corpului şi dacă îl poţi face şi cu gantere, asta va fi cireaşa de pe tort. Stai în picioare şi depărtează-le până ajung la linie cu umerii, ţine mâinile la ceafă, sau întinse în faţă. Acum începi prin a îţi îndoi genunchii. Ţine capul drept, spatele drept şi pieptul în faţă. Lasă-ţi greutatea pe călcâie şi repetă mişcarea. Deşi nu este obligatoriu, dacă foloseşti gantere, când te apleci, ţine mâinile chiar la nivelul umerilor şi când te ridici încearcă să ridici şi mâinile deasupra capului şi repetă de câte ori poţi pentru rezultate mai rapide şi eficiente.
4. Flotările
Din nou, flotările nu necesită vreun aparat, ci folosesc greutatea corpului tău. Acest exerciţiu este bun pentru muşchii superiori şi te ajută să ai un abdomen plat. Întinde-te la podea cu picioarele şi braţele depărtate. Acum ridică-te lăsându-ţi greutatea în mâini şi întinzându-ţi muşchii abdominali, lasă-te uşor în jos şi continuă să repeţi mişcarea. Dacă nu poţi face exerciţiul cu picioarele întinse, poţi încerca să îl faci cu genunchii uşor îndoiţi.
5. Pasul uriaşului
Un exerciţiu minunat pentru nişte muşchi frumoşi ai picioarelor. Stai dreaptă şi cu picioarele depărtate până în dreptul şoldurilor. Acum fă un pas mare în faţă cu genunchiul îndoit la 90 de grade. Acum fă un alt pas şi continuă cât poţi de mult. Începi cu 10 repetări pe fiecare parte şi apoi poţi creşte gradual numărul lor.
6. Balansul tricepşilor
Grăsimea din spatele braţelor se depune acolo în special în cazul femeilor şi este ceva genetic. Şi este ultima parte din corp de care ai vrea să te ocupi. Nu ai nevoie de aparate sau greutăţi, ci doar de greutatea propriului corp, care este de ajuns. Aşează-te ca şi cum ai sta pe un scaun, cu spatele lângă marginea sau colţul unui scaun, pune ambele mâini pe marginea acestuia şi ţine pumnii îndreptăţi spre faţă. Îndoaie picioarele la 90 de grade şi ţine-le îndreptate în faţă, coatele pe lângă corp şi umerii în jos şi acum îndoaie încet coatele la un unghi de 90 de grade în timp ce te laşi spre podea. Menţine poziţia puţin şi revin-o la poziţia iniţială, păstrează presiunea în braţe şi încearcă să faci câteva seturi, începând de la 10 în sus.