In ziua de azi lucram mai mult la birou, planificam mai bine un maraton Netflix, suntem prea lenesi sa mergem la cumparaturi si comandam mancare online. Gadget-urile moderne ne transforma in niste legume. Nu este o surpriza ca organismul incepe sa intre in panica si sa ne spuna ca este timpul sa ne ingrijim de noi insine.

Hai impreuna sa descifram semnalele corpului, in incercarea de a ne face viata mai usoara si mai sanatoasa.

1. Ochii tai sunt pufosi


Un stil de viata sedentar este unul dintre principalii factori declansatori ai retentiei de apa. Ochii pufosi apar din cauza perioadelor prelungite de stat in pozitia orizontala. Deci, somnul nu este atat de inofensiv la urma urmei. Yoga este considerata a fi cea mai buna solutie. Asanele aplica presiune asupra capului si stimuleaza circulatia. Odata ce incepi sa introduci activitati de miscare in rutina ta zinica, ochii pufosi nu mai sunt o problema.

Citeste si:  Ultimele tratamente descoperite pentru gută
2. Constipatie


Exercitiile sunt importante pentru intestin. Daca iti petreci cea mai mare parte a timpului pe scaun, este nevoie de mai mult timp pentru ca alimentele sa se deplaseze prin intestinul gros. In consecinta, cantitatea de apa pe care corpul o absoarbe stand pe scaun este limitata, ceea ce provoaca constipatie. Miscarea regulata imbunatateste eficienta tractului digestiv. Chiar si o simpla runda de stretching de 5 minute de mai multe ori pe zi poate preveni constipatia.

3. Incepi sa uiti


Daca simti adesea ca ai pierdut ideea, iti recomand sa incepi sa faci miscare. Un studiu a constatat ca persoanele care au un stil de viata sedentar prezinta modificari structurale la nivelul creierului in zona lobului temporal medial. Acest lob este responsabil pentru capacitatea noastra de a memora lucrurile. S-a demonstrat ca exercitiul fizic creste memoria. Nu este de mirare ca structura creierului tau creste pe masura ce ai un corp mai definit.

Citeste si:  Mândria femeilor – un decolteu frumos
4. Te dor genunchii


Miscarea este secretul relaxarii articulatiilor „ruginite”. Exercitiile fizice pot atenua simptomele artritei si asteoartritei, in special exercitiile aerobice cu impact redus. Pacientilor cu dureri cronice de genunchi li se recomanda un program de exercitii. Prin antrenament regulat, muschii se intaresc si devin mai flexibili.

5. Ai pofta de dulciuri


Activitatea fizica combate perfect pofta de zahar. Va stimuleaza energia si elibereaza endorfine, care incurajeaza fericirea generala. La randul lor, hormonii fericirii reduc pofta de zahar. Miscarea suficienta in timpul zilei tine depresia departe. Deci, fara depresie sau proasta dispozitie, nu este nevoie sa te delectezi cu inghetata.

tu faci destula miscare? Ai observat unul din semnele de mai sus la tine?

Articolul precedentSchimbare de design versus schimbare de sine
Articolul următorCe este deficienta de bor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau