Păr ondulat, drept, negru sau blond? Nu contează cum îl avem, dar toate ne dorim un păr sănătos şi dacă se poate să fie şi strălucitor, cu atât mai bine. Cum poţi să ajungi la aceste rezultate? Produsele cosmetice te pot ajuta, însă un păr minunat este rezultatul unor foliculi bine hrăniţi. Cu alte cuvinte, poţi avea o podoabă capilară aşa cum îţi doreşti, numai hrănind firul de păr din interior. Nu trebuie să te bazezi doar pe produsele cosmetice, deoarece există şi alimente care vor acţiona natural în acest sens.
Ce alimente să consumi pentru a avea un păr în formă maximă? Mai jos sunt cinci metode prin care poţi atinge rezultatele dorite.

1Legumele verzi

Părul în creştere are nevoie de proteine şi minerale, din moment ce firul de păr în sine este format în mare parte din proteine. Legumele verzi asigură o cantitate mare de aminoacizi, care cresc macronutrienţii din corp şi care de asemenea, se digeră eficient. Legumele verzi conţin şi o gamă variată de minerale, alături de vitaminele A, C, E şi K. Poţi face din ele smoothie-uri, le poţi pune în sandwich-uri, supe sau le poţi consuma alături de orice fel de mâncare preferi. Consumă prin rotaţie spanac, varză kale, rucola sau derivate din sfeclă, în funcţie de sezon.

2Seminţe de chia

Grăsimile sănătoase sunt obligatorii pentru un păr bine hrănit. Seminţele de chia nu doar că sunt o bună sursă de grăsimi integrale, dar conţin şi acizi graşi Omega3 care ajută la circulaţie, asigurând o hrănire corectă a foliculilor. În afară de asta, seminţele de chia vin la pachet cu o mulţime de antioxidanţi ce protejează părul de efectele neplăcute ale mediului înconjurător. Înmoaie seminţele de chia în lapte de migdale într-o proporţie de 1:9, adaugă puţin zahăr de cocos şi puţină cacao pentru un desert delicios, care te va ajuta să ai un păr frumos.

Citeste si:  Daca poti face aceste 5 exercitii inseamna ca esti mai flexibila decat o persoana obisnuita

3Seminţele de dovleac

Un păr care arată bine are nevoie şi de vitamina B. Seminţele de dovleac conţin biotină(vitamina B7), care nu doar că te va ajuta să ai un păr puternic şi elastic, dar va şi creşte mai repede şi mai des. Seminţele de dovleac mai conţin şi vitamina C, care contribuie la producerea sebumului, uleiul natural al părului care îi permite să se aşeze într-un mod plăcut.

4Polenul de albine

Nu ai auzit de el, sau încă nu l-ai încercat? Poţi găsi acest produs la producătorii locali, sau în plafar, ori chiar online. Polenul este plin de minerale, antioxidanţi şi vitamine B, el în sine fiind un aliment proteic. Adaugă-l în smoothie-uri, sau poţi încerca să îl consumi aşa cum îl iau eu: puţin polen împreună cu o linguriţă de ulei de cocos. Pentru început ar fi bine să iei doar cantităţi mici, pe care să le creşti treptat, pentru a te asigura că nu ai reacţii alergice. Nu este recomandat să iei polenul pe stomacul gol.

Citeste si:  Cum imi micsorez natural, fara interventii chirurgicale, volumul stomacului?

5Apa calduţă

Este important să te hidratezi corect, în caz contrar, părul tău va deveni uscat în timp şi îşi va pierde strălucirea, plus că se va rupe uşor. Apa ajută la detoxifiere şi este de mare ajutor ficatului, organul principal care filtrează toxinele din corp. Cu cât ai un corp şi un sânge mai curat, cu atât le va fi nutrienţilor mai uşor să circule prin corp şi să ajungă şi la foliculii de păr. De ce apă călduţă? Apa foarte rece poate duce la contracţia stomacului, care astfel nu va mai secreta enzime şi vei avea un sistem digestiv dezechilibrat, lucru care va stopa hrănirea corectă a părului. La polul opus este apa calduţă (o poţi bea sub formă de ceai, sau pur şi simplu apă cu lămâie), care ajută la detoxifiere. Apa pe care o bei în rest, trebuie să fie pe cât posibil la temperatura camerei.
Ştiu că trebuie puţină voinţă să te abţii de la băuturile cu gheaţă sau de la frigider, dar orice este posibil şi eu zic că merită să facem astfel de mici sacrificii pentru un păr sănătos şi strălucitor.

Articolul precedent11 motive suprinzătoare pentru care alimentele organice sunt mai bune pentru tine
Articolul următor5 feluri în care poţi adăuga mai multe fibre dietei tale

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau