5 alimente pe care nu ar trebui să le mănânci niciodată

Încearcă să stai departe de aceşti inamici ai nutriţiei sănătoase

Unele alimente sunt atât de nocive încât ar fi bine să încerci să le eviţi total. Aşa zisele uleiuri “sănătoase” pot cauza o stare inflamatorie a corpului, în vreme ce proviziile obişnuite din frigider ţi-ar putea afecta grav vasele de sânge. Iată câteva alimente pe care ar trebui să le eviţi total şi nişte alternative sănătoase ale acestora.

mezeluri

Mezelurile

Conservanţii ca nitriţii şi sulfiţii, au fost asociaţi apariţiei cancerului. De altfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că nu există mezeluri sănătoase. Medicii recomandă alimente fără nitriţi şi sulfiţi. Se pot găsi şi alimente care să nu conţină aceşti conservanţi, de obicei la producătorii locali, sau în magazinele cu alimente bio. Sau şi mai bine, renunţă de tot la carnea procesată, ori încearcă să o înlocuieşti cu altceva atunci când vrei să îţi faci un sandwich.

somon

Somonul de cultură

Somonul de cultură provine de obicei din crescătorii murdare, supraaglomerate, unde angajaţii folosesc pesticide, antibiotice şi dezinfectanţi pentru a ţine departe eventualele boli. În loc să cumperi somon de cultură, încearcă să găseşti o altă sursă de Omega3, cum ar fi somonul sălbatic sau sardinele.

Citeste si:  Iată de ce este bine să bei apă pe stomacul gol la prima oră a dimineţii

Grăsimile inflamatorii

Acizii graşi care se regăsesc în uleiurile hidrogenate sau parţial hidrogenate, pastele vegetale sau margarină, cresc cantitatea de grăsime care se depune pe abdomen, cât şi riscul de a face depresie. Uleiurile vegetale, de soia, de alune, sau de palmier, nu sunt o alegere bună. Le poţi înlocui cu ulei de cocos, sau cu cel de măsline. Aceste două uleiuri ajută la eliminarea durerilor şi a inflamaţiei şi în acelaşi timp te ajută să arzi grăsimile periculoase din zona burţii.

cartofi-prajiti-cu-ketchup

Siropul de porumb bogat în fructoză (HFCS)

Siropul de porumb bogat în fructoză (HFCS), poate fi regăsit în aproape toate tipurile de alimente, chiar şi în cele la care nu te aşteptai, cum ar fi pâinea sau ketchup-ul. Cercetătorii au descoperit o legătură între această substanţă şi secreţia de insulină, grăsimea abdominală şi apetitul crescut. Atunci când consumi alimente ce conţin sirop de porumb, corpul nu procesează aşa cum ar trebui faptul că te hrăneşti, ca atare, peste câteva ore îţi va fi din nou foame. Încearcă să renunţi la aceste tipuri de derivate ale zahărului şi ai grijă ca ele să nu se afle printre primele trei ingrediente pe eticheta alimentelor.

Citeste si:  Cele mai rele 8 alimente din frigiderul tău

Îndulcitorii artificiali

Aceşti îndulcitori nu au atât de multe calorii, însă studiile au arătat că tot pot modifica nivelul insulinei. De asemenea, chiar dacă nu cresc nivelul de zahăr din sânge, stimulează hormonul foamei, transmiţând corpului să conserve energia, transformând-o în grăsime. Dacă vrei să foloseşti înlocuitori pentru zahăr, îl poţi încerca pe cel din nuca de cocos sau cel de ştevia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau