Cum poţi să ştii dacă bei suficientă apă? Corpul omenesc este format din 70% apă, iar consumul acestui lichid este foarte important, ajutând organismul să îşi menţină temperatura optimă şi pentru a avea o bună circulaţie a oxigenului, de la picioare până la cap. Băutul apei ajută la descompunerea nutrienţilor şi mineralelor, fapt ce duce la o digestie mai bună, la încheieturi mobile şi în general la o mai bună funcţionare a muşchilor. Descoperă dacă bei destulă apă pentru a avea o viaţă sănătoasă.

1Îmbunătăţeşte-ţi metabolismul

Un studiu publicat de un jurnal medical spune că dacă vei bea câte 500ml de apă de câteva ori pe zi, metabolimul se va menţine activ pe tot parcursul zilei, iar după 12 săptămâni va ajunge să opereze la capacitate maximă. Pe lângă asta, apa ajută atunci când vrei să slăbeşti, mai ales dacă vei ţine şi o dietă sănatoasă şi vei alege un stil de viaţă sănătos. Băută înainte de masă, apa creşte arderile în nici 30 de minute.

Citeste si:  Ajutor! Sunt dependenta de alimente?

2Rezultate rapide

Dacă ai o durere de cap de care vrei să scapi în cel mult 45 de minute, fără să apelezi la medicamente, poţi să bei apă, care nu doar că va face durerea să dispară, dar îţi va şi influenţa pozitiv funcţiile cognitive, vei avea o inima mai sănătoasă şi vei fi mai alertă, te vei concentra mai bine şi vei avea un nivel de energie mai crescut de-a lungul zilei. După o perioadă de 30 de zile în care vei consuma apă în cantităţile necesare corpului tău, vei observa o îmbunătăţire a stării de sănătate generală.

3Menţine-te hidratată

Aproape 80% dintre români suferă de deshidratare cronică, însă doar unul din cinci oameni care se încadrează în acest procentaj, decid să ia măsuri în această privinţă. Câteva dintre simptomele deshidratării sunt: ameţeală, stare de oboseală generală şi dificultate în a sta treaz, aşa că dacă vei bea destulă apă te vei simţi mai bine pe interior, vei arăta mai odihnită şi vei funcţiona mai bine.

Citeste si:  Stomatologii au ajuns la un consens - cand este mai bine sa te speli pe dinti: inainte sau dupa micul dejun

4Reîntinereşte

Pe măsură ce avansăm în vârstă, mulţi dintre noi începem să avem probleme cu părul facial şi în general diverse probleme cu tenul, pe care am dori să le putem şterge cu buretele. Din fericire una dintre cele mai la îndemână metode de a arată mai tineri, este să bem apă, procesul de îmbătrânire fiind astfel mult încetinit. În aproximativ o săptămână, vei vedea schimbări notabile ale pielii, iar după o lună, vei fi uimită de cât de tânără va arăta. Cearcănele or să dispară, petele se vor estompa, iar pielea va deveni mai fină şi mai catifelată decât o aveai în tinereţe.

Articolul precedent“Paste” cu calamari
Articolul următor4 lucruri incredibile care se vor întâmpla în corpul tău dacă vei consuma sare de Himalaya în fiecare zi

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau