Modul actual în care mănâncă românii, îi face să îşi schimbe starea naturală de bine a corpului, ceea ce înseamnă că se transformă într-un popor anxios, agitat, cu stări schimbătoare. Noroc că starea de fericire poate fi obţinută printr-o simplă furculiţă plină cu mâncare benefică pentru creier. Oamenii ar trebui să se se axeze mai mult pe alimentele pentru creier şi pe grăsimile care dau o stare de bine. Imediat cum vei schimba puţin felul în care mănânci, vei începe să simţi beneficiile, adică vei fi mai energizată şi vei avea o dispoziţie mai stabilă. Din momentul în care începi să faci alegerile potrivite, instant, creierul tău va începe să devină mai bun.
10Swiss Chard-mangoldul
– Această legumă cu frunze verzi este plină de magneziu, element esenţial pentru reacţiile biochimice din creier care îţi cresc nivelul energiei. Unele dintre primele studii efectuate pe mangold, au fost legate de efectul pe care îl are asupra depresiei şi ar putea fi de ajutor mai ales astăzi, când majoritatea oamenilor nu includ suficient magneziu în dieta lor. Swiss chard-mangoldul, este uşor de crescut chiar în grădina proprie. Dacă îl plantezi, atunci când vrei să faci o salată, nu rupe toate frunzele, ci doar câteva dintre cele exterioare, iar planta va continua să fie productivă de-a lungul întregului sezon.