Ingrediente:
– 500 ml lapte
– 60 g faina
– 100 g zahar
– 1/2 baton de vanilie
– 4 oua
– 2 albusuri
– 50 g unt
Preparare:
Se pune faina intr-un vas, se toarna laptele si se amesteca bine ca sa nu se faca cocoloase. Se pune vasul pe foc si se lasa sa fiarba adaugand zaharul si vanilia tocata marunt. Se amesteca continuu si se lasa compozitia pe foc pana se ingroasa. Se trage vasul de pe foc si se lasa sa se mai raceasca, apoi se adauga untul continuand amestecatul.
Se adauga galbenusurile unul cate unul si se amesteca pana se incorporeaza bine iar la sfarsit adaugam albusurile batute spume. Se unge cu unt o forma din sticla termorezistenta (yena), se toarna compozitia si se baga forma la cuptor unde se coace la foc potrivit 25 de minute. Se scoate forma, se presara cu zahar vanilat si se baga din nou in cuptor pentru 2-3 minute pana ce se topeste zaharul.
Se serveste imediat.