Sunt o mare fană a seminţelor de Chia de multă vreme. Le folosesc în batoane energizante, pentru băutura energizantă chia-kombucha şi chiar ca înlocuitor pentru ouă.
De ce seminţe de Chia?
Seminţele de Chia sunt un superaliment şi o sursă excelentă de calciu, Omega3 şi antioxidanţi. Odată puse în apă formează un gel natural, care furnizează energie şi este foarte hrănitor. Se spune că aceste seminţe erau folosite de azteci, maiaşi şi incaşi, ca energizant şi pentru hidratare. Erau numite “hrana indienilor care aleargă”, pentru presupusele proprietăţi care îi ajutau pe războinici şi atleţi să îşi menţină nivelul energiei şi hidratării în timpul efortului intens de lungă durată.
Gelatină Chia la săculeţ
Copii mei adoră gelul cu seminţele de Chia la săculeţi de silicon. Despre acest material încă se discută dacă este potrivit sau nu în domeniul alimentaţiei, însă eu nu consider că ar fi vreun pericol. Săculeţii au trecut testul mâncării împrăştiate, fiind încercaţi de copilul meu de doi ani. Ne-am distrat încercând diverse arome şi tipuri de suc pentru a face “Gelatină Chia la săculeţ” şi acum sunt un snack preferat de toţi din familie. Am încercat să facem chiar şi acadele, însă reţeta asta o voi scrie altădată.
Aveţi nevoie de:
• Săculeţi de silicon reutilizabili
• Seminţe de Chia
• Suc natural la alegere
• Apă
• Un recipient pentru amestecat
Arome
• Cireşe şi lămâie
• Căpşune şi lămâie
• Rodie
• Verde (cu sucuri verzi)
• Portocală şi mango (părţi egale de suc din fiecare)
• Ananas şi lime
• Orice combinaţie care vă trece prin cap
Săculeţi cu Chia, minunaţi pentru a fi consumaţi oricând
Ingrediente
• 1 cană de apă plată filtrată
• 2 căni de suc la alegere- Eu prefer sucul de rodie, sau oricare altul neîndulcit
• ¼ cană de zeamă de lămâie sau de lime (opţional- dacă foloseşti un suc mai dulce)
• ¼ cană de seminţe organice de Chia
• Opţional: îndulcitor la alegere
Mod de preparare
• 1. Se amestecă toate ingredientele într-un borcan sau un mixer
• 2. Se lasă la frigider peste noapte, pentru a permite seminţelor de Chia să absoarbă apa şi să formeze gelul lor specific.
• 3. Se toarnă conţinutul în săculeţii de silicon
P.S
Se poate folosi doar suc, fără să se mai adauge apă, însă prin diluarea sucului nu se modifică gustul şi se reduce cantitatea de zahăr.

Citeste si:  Cum sa iti faci propriul sampon in casa. Reteta sampon handmade!
Articolul precedentAperitive cu creveţi şi castraveţi
Articolul următorSalată de castraveţi cu ceapă

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau