Ingrediente:
– 20 g hribi uscati
– 300 g ciuperci asortate
– 150 g ceapa frantuzeasca
– 1 catel de usturoi
– 2 linguri de unt
– 2 linguri ulei de masline
– 2 fire de cimbru
– sare
– piper
– 1 kg file de vita fasonat pentru rulada
– 400 ml supa de carne
– 3 linguri coniac
– 2 lingurite mustar
Preparare:
Se spala hribii si se lasa sa se inmoaie aproximativ 20 minute in 200 ml apa fierbinte. Se curata ciupercile si jumatate de cantitate se taie marunt. Se toaca o ceapa frantuzeasca si usturoiul.
Se lasa sa se scurga ciupercile inmuiate si se pastreaza zeama. Se toaca ciupercile. Intr-o tigaie se incing 1 lingura unt si 1 lingura ulei; se calesc ceapa tocata si usturoiul. Se adauga toate ciupercile tocate si cimbrul si se calesc 10 minute. Se sareaza, se pipereaza si se lasa sa se raceasca.
Se desfasoara bucata de carne, ca o foaie, se sareaza si se pipereaza. Se repartizeaza deasupra compozitia de ciuperci, se ruleaza apoi carnea pe latura lunga si se leaga cu ata. Se incing cate o lingura de unt si una de ulei si se prajeste carnea de jur-imprejur, la foc iute. Se repartizeaza de jur-imprejur restul de cepe si se coace la cuptor 35 minute. Se adauga restul de ciuperci si se mai coace 10 minute.
Se scoate friptura din cuptor si din tava si se pastreaza la cald. Sosul de la friptura se stinge cu supa, zeama de la ciuperci si coniacul. Se da intr-un clocot si se potriveste de sare, piper si mustar. Rulada se serveste cu ciuperci si sos, eventual cu o garnitura de cartofi la cuptor.