Ingrediente:
– 12 rosii potrivite
– 3 ardei grasi galbeni sau rosii
– 100 g orez
– sare, piper
– salata verde sau patrunjel verde
– facultativ masline
Maioneza:
– 1-2 oua
– 100-200 g ulei
– suc de lamaie
– sare
Preparare:
Se spala rosiile, se taie un capac cat se poate de mic si se scobesc de miez cu ajutorul unei lingurite. Dupa ce s-a scos miezul, rosiile se pun intr-o farfurie intinsa cu scobitura in jos ca sa se scurga bine de suc.
Se curata orezul, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare. Dupa ce a fiert se scurge bine si se lasa in strecuratoare. Intre timp se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja si se taie marunt. Orezul fiert se pune intr-un castron, se adauga ardeii copti si taiati, se pune sare si piper dupa gust, se adauga maioneza (pregatita din oua, ulei si zeama de lamaie) si se amesteca bine pana la obtinerea unei compozitii omogene.
Se umple fiecare rosie cu compozitia pregatita, se pun deasupra frunze de patrunjel sau feliute de masline si se aseaza pe un platou garnisit cu salata verde. Se pun la frigider si se servesc reci.