Ingrediente:

– 150 gr malai
– 150 gr gris
– 1 litru de apa
– sare
– facultativ 25 gr unt sau margarina

Preparare:

Se pune intr-un ceaun, apa cu sare la fiert. Cand apa incepe sa fiarba, se pune malaiul cu grisul, se amesteca bine cu facaletul sau cu telul, ca sa nu se faca cocoloase si se lasa sa fiarba 25-30 minute, pe foc mic. Se ia o lingura de lemn, se umezeste cu apa si cu ajutorul ei se strange mamaliga de pe peretii ceaunului. Se mai lasa 5 minute pe foc mic, dupa care se rastoarna pe un fund de lemn sau pe o farfurie incalzita.
In apa in care se pune amestecul malai si gris se mai pot pune si 25 gr de margarina sau de unt. Se serveste fierbinte. Mamaliguta este fiarta atunci cand scotand facaletul nu raman pe el urme de malai.

Citeste si:  Mancare de pipote
Articolul precedentReteta macaroane cu sos de rosii
Articolul următorReteta mancare de spanac

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau