Adrak Chai este ceaiul de ghimbir in stil indian, foarte popular in India de Nord. Se serveste dimineata, in special iarna sau seara alaturi de gustarile de la ora ceaiului.
Cu siguranta ai vazut pe Tik Tok cum indienii servesc ceaiul in piata si cat de interesanta este doar servirea lui. Dac anu, atunci cauta „adrack chai”.
Retetea Adrak Chai este o versiune delicioasa si picanta a ceaiului indian, aromat cu ghimbir proaspat ras. Frunzele de ceai se pun in apa alaturi de ghimbir si se fierb pana da in clocot, apoi se adauga laptele.
Adrak Chai poate fi servit fierbinte pentru a te incalzi in diminetile reci de iarna. Ceaiul de ghimbir ajuta la curatarea sinusurilor si este o bautura excelenta pentru durerile de gat sau raceala. De asemenea, este bun pentru digestie.
Ingrediente
- 2 cani de apa
- 1/4 cana lapt cu continut scazut de grasimi
- 1 lingura de ceai de frunze, Red Label, Lipton sau ceasi Assam
- ghimbir
- zahar
Cum se prepara ceaiul Adrack Chai – ceai de ghimbir in stil indian
1. Pentru a incepe prepararea ceaiului Adrak Chai – ceai de ghimbir in stil indian, incalzeste laptele si pastreaza-l deoparte.
2. Intr-un vas pune apa si ghimbirul ras la fiert. Lasa-l sa fiarba cateva minute, pana cand apa este aromata.
3. Adauga frunzele de ceai si lasa amestecul sa fiarba aproximativ un minut.
4. Opreste focul, acopera vasul si lasa ceaiul sa infuzeze cateva minute. Se adauga laptele cald si se amesteca.
5. Foloseste un filtru pentru a filtra Adrak Chai in cani individuale sau un ceainic. Se adauga zahar dupa gust.
Sper ca ti-a placut reteta noastra si ne-am bucura daca ne-ai lasa in comentarii ce tip de ceai servesti tu dimineata.