Această reţetă poate reprezenta un prânz săţios şi foarte gustos pentru toată familia. Seminţele de Quinoa, sunt un binecunoscut aliment pseudocereal fără gluten, plin de proteine. Această simplă reţetă ce îmbină quinoa cu legumele şi năutul, conţine şi acid folic. Datorită gustului dulceag şi a prospeţimii date de mentă, va fi un preparat pe placul întregii familii.
Ingrediente:
500g piept de pui fără piele
Sare şi piper
1 cană de quinoa gătit
1 morcov mare, curăţat şi tăiat felii subţiri
1/2 cană de ardei roşu tăiat bucăţele
1/2 cană mazăre decongelată
1/2 cană de năut la conservă, clătit şi scurs
1/4 cană de stafide
1/4 cană de frunze de mentă tocată
2 linguri de ulei de măsline
Sucul de la o lămâie
Preîncălzeşte cuptorul la 190 de grade. Unge cu ulei de măsline un vas de yena, sau unul care poate fi băgat la cuptor. Pune pieptul de pui în vas şi asezonează-l cu sare şi piper. Acoperă vasul cu folie de aluminiu şi bagă-l la cuptor până când este bine făcut, adică aproximativ jumătate de oră, în funcţie şi de cât de gros este pieptul de pui. Scoate vasul şi lasă puiul să se răcească atât cât să poţi să lucrezi cu el, după care rupe-l fâşii într-un vas mai adânc. Adaugă quinoa, morcovul, ardeiul, mazărea, năutul, stafidele şi menta şi amestecă-le bine pe toate. Adaugă ulei de măsline şi sucul de la lămâie. Pune sare şi piper în funcţie de preferinţe şi serveşte preparatul la temperatura camerei. Se poate ţine la frigider maxim 3 zile, sau în congelator, cel mult 3 luni.