Ingrediente:
– 4 pulpe de curcan
– sare
– piper
– 4 linguri unt
– 200 ml supa
– 250 g linte bruna
– 1 ceapa
– 1 morcov
– 150 g telina verde
– 150 g cartofi
– 2 linguri ulei
– 1/2 lingurita ace de rozmarin
– 2 rosii
– otet
Preparare:
Se incinge bine cuptorul. Se sareaza si se pipereaza pulpele de curcan dupa care se aseaza intr-o forma termorezistenta. Se ung bine cu unt. Se coc la cuptor aproximativ 20 de minute. Se toarna putina supa si se lasa sa se inabuse circa 60 de minute. Se ung din cand in cand cu unt si se adauga supa.
Se spala lintea si se opareste cu apa clocotita dupa care se lasa la scurs. Se curata ceapa si legumele. Ceapa se toaca marunt iar legumele se taie cubulete. Se calesc toate in ulei, se adauga lintea si rozmarinul si se toarna putina apa cat sa acopere legumele. Se acopera vasul cu un capac si se lasa sa fiarba jumatate de ora.
Se oparesc rosiile, se curata de coaja si se adauga peste linte. Se adauga sare, piper si otet dupa preferinta.
Lintea se serveste cu pulpe.