Ingrediente:

– 1 kg carne (pulpa de vaca)
– o ceapa mare
– un ardei capia sau o lingurita bulion de ardei
– 3-4 boabe de piper
– 2 foi de dafin
– 4-5 linguri ulei
– 1 lingura bulion sau 4-5 rosii
– sare
– o capatana de usturoi

Preparare:

Se spala carnea, se curata de pielite si se taie in bucati mai mari care se pun intr-un vas cu apa, si se lasa pe foc sa fiarba cateva clocote. Dupa ce a fiert, se strecoara de zeama, se spala carnea si se pune din nou la fiert cu apa cat sa o acopere. Se adauga ceapa taiata marunt (curatata si spalata in prealabil) piperul, foile de dafin, putina sare si ulei. Se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba, inabusit la foc potrivit. Cand carnea este aproape fierta (intra usor furculita) se adauga ardeiul taiat sau bulionul de ardei, usturoiul curatat si pisat ca pentru mujdei, bulionul sau rosiile date prin sita. Se baga cratita in cuptor si se continua fierberea la foc potrivit. Cand carnea s-a rumenit, se scoate cratita din cuptor. Se serveste calda, cu garnitura de cartofi, peste care se pune o lingura de sos.

Citeste si:  Crema de portocale
Articolul precedentCare este vârsta reală a tenului tău?
Articolul următorRosii umplute cu orez si maioneza

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau