Ingrediente:

– 1 pui sau 4-6 picioare
– ulei
– sare
– 4-5 catei de usturoi

Preparare:

Se curata carnea, se spala si se lasa pe o farfurie sa se scurga bine de apa. Inainte de a se pune la prajit, se recomanda zvantarea bucatilor de carne cu un prosop curat de bucatarie, sau cu servetele de foita. Este mult mai gustos puiul, prajit in ceaun, taiat bucati decat intreg.
Se pune ulei intr-un ceaun si se lasa pe foc pana se incinge bine grasimea. In uleiul incins se pun bucatile de pui la prajit.
Cantitatea de ulei trebuie sa fie astfel incat mancarea sa se prajeasca intr-o baie de ulei. Se acopera ceaunul cu un capac, se face focul potrivit si se lasa la prajit, acoperit, aproximativ 10 minute. Cand carnea se desprinde usor de fundul vasului, se intoarce pe partea cealalta si se lasa la prajit, tot acoperit, pana se rumeneste. Dupa ce s-a rumenit se scoate, se pune intr-un castron, se presara cu sare si se toarna mujdei de usturoi. Se serveste cald, cu mamaliguta.
Mujdeiul de usturoi se poate servi separat, sau turnat peste cartofii prajiti, ca garnitura.

Citeste si:  Reteta Adrak Chai - ceai de ghimbir in stil indian
Articolul precedentPeste in sos de sfecla
Articolul următorPulpe de curcan pe pat de linte

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau