Transforma conopida intr-un preparat cremos, sarac in carbohidrati, care poate inlocui piureul de cartofi. Aceasta reteta usoara are o aroma minunata data de uleiul de masline cu gust de usturoi, nu contine lactate, deci este si o garnitura vegana delicioasa.
6 portii
Ingrediente:
O conopida mare
3 linguri de ulei de masline si inca una pentru decor
2 catei de usturoi taiati felii
¾ lingurita de sare
½ lingurita de piper macinat
1 lingura de salvie proaspata tocata
Preparare:
Timp total: 20 minute
1. Se pune o oala cu apa la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca, se pune conopida rupta in buchetele si se fierbe 10-12 minute, sau pana cand este foarte moale.
2. Intre timp se incinge uleiul intr-o tigaie, la foc mediu. Se scade focul la mediu spre minim si se adauga usturoiul. Se gateste pana cand incepe sa se rumeneasca, 1-2 minute. Se ia tigaia de pe foc. Se toarna uleiul si usturoiul intr-un blender, peste buchetelele de conopida scurse in prealabil. Se adauga sarea si piperul. Piureul de conopida se scoate intr-un bol si se adauga salvia tocata. Daca doresti poti sa presari pe deasupra putin ulei de masline pentru aspect.
Conopida contine fibre, proteine, acid folic, vitamina C, vitamina A, calciu, fier si potasiu.