Această pâine de casă cu seminţe de in este un minunat înlocuitor al pâinii din comerţ, care nu doar că nu contribuie cu nimic la sănătate, dar mai mult, chiar o pune în pericol. Chiar şi pâinea care are un preţ mare, conţine diverşi aditivi şi conservanţi, care cu siguranţă nu sunt sănătoşi, mai ales că pâinea este unul dintre alimentele des consumate de către cei mai mulţi dintre noi.
Ingrediente:
• 2 căni de făină de migdale
• 4 linguri de seminţe de in măcinate
• 2 linguriţe de oţet de cidru de mere organic
• 5 ouă
• ¼ de linguriţă de praf de copt
Preparare pâine de casă cu seminţe de in:
Se amestecă făina de migdale, seminţele de in măcinate, praful de copt ( şi dacă se doreşte şi ½ de linguriţă de sare de mare). Se adaugă ouăle şi oţetul de cidru de mere.
Compoziţia se pune într-o formă de copt şi se bagă la cuptor la 180 grade, pentru 20-25 de minute.
Informaţii nutriţionale per felie:
Calorii -185Kcal, Calorii din grăsimi – 131.5KCal, Grăsimi totale – 15.2g, Saturate – 1.4g, Trans – 0g, Colesterol – 87.5mg, Sodiu – 102.5mg, Carbohidraţi totali 5g, Fibre 3g, Zahăr – 0.8g, Proteine 8.4g, Vitamina A -150IU, Calciu 66mg, Fier 1.44mg.