Dacă nu ai idee ce să găteşti la micul dejun şi nici nu ai timp sau chef să te ocupi de pregătirea unui preparat pretenţios, iată o reţeta rapidă şi foarte gustoasă. Poţi prepara mai multe odată şi să le mănânci a doua sau a treia zi. Combinaţia de ceapă verde şi brânză feta merge de minune la această reţetă aşa că dacă dispui de cele două ingrediente, nu ezita să le foloseşti. Aceste ouă cu şuncă “la pahar” au devenit prietenele cele mai bune ale familiei mele, mai ales că sunt o reală schimbare în meniu, după o perioadă în care am consumat numai omletă cu legume la micul dejun. Cei mici pot participa şi ei la pregătirea reţetei. Poţi folosi orice tip de mezel care poate să încapă în formele respective şi de asemenea poţi schimbă toppingul cu orice îţi trece prin cap.

Citeste si:  Peste in sos de sfecla

Ouă cu şuncă la pahar
Timp de preparare:5 minute
Timp de gătire:10 minute
Timp total:15 minute
Tip de reţetă: Mic dejun
Portii: 4-6

Ingrediente:
• 12-24 felii de şuncă fără nitraţi (Puteţi folosi cate două felii pentru fiecare formă)
• 12 ouă
• 2 cepe verzi
• feta sau altfel de brânzeturi pentru pus pe deasupra (opţional)

Mod de preparare:
1. Preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade
2. Căptuşeşte interiorul fiecărei forme pentru brioşe (12) cu una sau două felii de şuncă (sau alt mezel ce se poate felia)
3. Sparge oul şi toarnă-l în formă
4. Coace-le pentru 10-12 minute, în funcţie de cât de tare vrei să iasă gălbenuşul. Dacă vrei să obţii un gălbenuş mai moale, ţine-le la cuptor 8-9 minute.
5. Pune pe deasupra ceapă verde, feta sau orice preferi

Citeste si:  Salata Vegetariana Quinoa - reteta pentru dieta de fertilitate
Articolul precedentBărcuţe de avocado umplute
Articolul următor6 idei creative prin care să anunţati că aşteptaţi un copil

1 COMENTARIU

Dă-i un răspuns lui elena88 Renunțați la răspuns

Mesajul tau
Numele tau