Ar trebui să ştii că îngheţata din comerţ de cele mai multe ori este plină de zahăr şi arome artificiale, cât şi coloranţi. Vei fi încântată de această reţetă simplă de îngheţată făcută în casă, ce presupune doar ingrediente naturale şi în plus nu conţine lactate.
Ingrediente:
Pentru cupe:
• ¾ cană de nuci caju crude
• 1 linguriţă sirop de agave sau miere
• 1 linguriţă de extract de vanilie
• Un praf de sare
• 2 linguriţe de suc proaspăt de lămâie
• 1 linguriţă de fulgi de cocos
•
Pentru îngheţată:
• ½ cană de nuci caju crude
• 3 linguriţe de ulei de cocos topit
• 2 linguriţe de zeamă de lămâie
• 2 linguriţe de pudră de vanilie
• Un praf de sare
• 2 linguriţe de apă
• 1 linguriţă de sirop de agave
• 1 cană de cireşe congelate
•
*Întotdeauna nucile caju se lasă la înmuiat peste noapte pentru a se elimina impurităţile şi pentru a obţine consistenţa potrivită pentru îngheţată.
Preparare cupe: Foloseşte un blender pentru a măcina nucile caju până când obţii făină. Adaugă şi restul ingredientelor şi ar trebui să obţii o cocă umedă. Pune coca în forme de brioşe şi modeleaz-o cu mâna.
Preparare îngheţată: Pune nucile caju în blender. Adaugă zeama de lămâie, uleiul de cocos topit, pudra de vanilie, praful de sare şi siropul de agave şi amestecă-le bine cu ajutorul blender-ului. Dacă este nevoie, mai adaugă apă. În momentul în care toate ingredientele sunt bine amestecate, poţi adăuga cireşele congelate. Pune îngheţata în cupe şi o poţi servi.
Topping-uri după preferinţe: felii de mango, cereale, fulgi de ciocolată, fulgi de cocos.