Gnocchi cu mangold (swiss chard) şi fasole albă la tigaie

0
345

Preparare: 30 minute

Acest preparat se gătește într-o singură tigaie încăpătoare unde punem laolaltă leguminoase de culoare verde închis, roşii tocate, fasole albă şi gnocchi, iar pe deasupra minunata mozzarella. Lângă acest fel de mâncare cel mai bine merge o salată de verzituri.

Ingrediente pentru 6 pportii:
• 1 şi 1/5 lingură de ulei de măsline extra-virgin;
• 50g gnocchi;
• 1 ceapă galbenă medie, feliată subţire;
• 4 căţei de usturoi tocaţi mărunt;
• ½ cană de apă;
• 6 căni de mangold tocat (cam o legătură mică) sau spanac;
• 50 de grame roşii tocate în care se adaugă un mix italian de condimente;
• 50 de grame de boabe de fasole de la conservă, clătite în prealabil;
• ¼ linguriţă de piper proaspăt măcinat;
• ½ cană de mozzarella dată pe răzătoarea mare;
• ¼ cană de parmezan dat pe răzătoarea fină.

Citeşte şi  Reteta supa de varza pentru dieta

1. Se încălzeşte o lingură de ulei într-o tigaie antiaderentă încăpătoare, la foc mediu. Se adaugă gnocchi şi se amestecă frecvent, până când se umflă şi încep să îşi schimbe culoarea, aproximativ 5-7 minute. Se scot pe o farfurie.
2. Se pune în tigaie cealaltă linguriţă de ulei şi ceapa care se găteşte la foc mediu aproximativ 2 minute. Se adaugă usturoiul şi apa. Se acoperă tigaia şi se lasă încă 4-6 minute până când ceapa este bine înmuiată. Se adaugă frunzele de mangold (sau spanac) şi se gătesc amestecând aproximativ 1-2 minute până când încep să se înmoaie. Se adaugă roşiile, boabele de fasole, piperul şi se fierb la foc mic. Se adaugă gnocchi şi se presară cu mozzarella şi parmezan. Se pune un capac şi se mai lasă pe foc până când brânzeturile se topesc şi sosul începe să facă mici bule, adică aproximativ 3 minute.

Citeşte şi  Ulei de cocos făcut în casă

Informaţii nutriţionale
Per porţie: 326 calorii; 7g grăsimi(2 g sat); 6g fibre; 56 g carbohidraţi; 14g proteine; 60mcg acid folic; 9mg colesterol; 5g zahăr; 2.724 IU vitamina A; 28mg vitamina C; 191mg calciu; 4mg fier; 610mg sodiu; 366 mg potasiu.
Bonus nutrițional: Vitamina A (54% cantitatea zilnică recomandată), Vitamina C (47% cantitatea zilnică recomandată), Fier (22% cantitatea zilnică recomandată).

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau