Ingrediente:

– 2-3 fazani (in functie de marime)
– 400 g slanina
– 1 ceapa potrivita
– 1 ceasca de zeama de carne
– 100 ml vin alb
– sare
– 2-3 catei de usturoi

Preparare:

Se curata usturoiul, se piseaza marunt si se unge cu el fundul unei cratite. Se curata ceapa, se spala si se taie melcisori dupa care se adauga in oala impreuna cu bucati de slanina taiate fasii subtiri. Fazanii curatati se presara cu sare si piper si se umplu cu feliute subtiri de slanina. Se leaga de jur imprejur cu o sforicica pentru a nu cadea bucatile de slanina si se aseaza in oala.
Se baga cratita la cuptor unde se lasa la foc iute pana se rumenesc. Cand s-au rumenit, se scoate oala din cuptor, se adauga zeama de carne si vinul, se acopera oala cu un capac si se baga din nou la cuptor sa fiarba inabusit pana ce carnea se patrunde usor cu furculita.
Cand sunt gata se scot din cuptor, se aseaza pe platou si se servesc cu garnitura de legume. Sosul ramas se strecoara printr-o sita fina si se aseaza intr-o sosiera langa friptura.

Citeste si:  Supa care nu îngraşă
Articolul precedentCurcan cu sos de vin
Articolul următorMancare de ciuperci

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau