Ingrediente:

– 1 – 1,5 kg carne
– 200 ml vin
– 2 lingurite pasta de tomate ( sau o lingura de bulion )
– o ceapa mica
– sare
– piper
– apa

Preparare:

Se curata carnea, se spala si se taie in bucati. Se pune intr-o cratita cu ulei la prajit, unde se lasa pana se rumeneste pe ambele parti. Dupa ce s-a rumenit se adauga 2 – 3 linguri de apa si se lasa sa fiarba inabusit. Cand carnea este gata ( se patrunde cu furculita ) se scoate si se pune in alt vas. In uleiul ramas de la prajitul carnii, se adauga ceapa tocata marunt, pasta de tomate sau bulionul, sare si piper dupa gust.
Se lasa pe foc sa se caleasca, se pune apa cat sa se subtieze sosul ( de consistenta laptelui batut ), si se lasa sa fiarba pana se inmoaie ceapa, dupa care se strecoara sosul peste carnea din cratita. Se adauga vinul rosu ( in lipsa se poate pune si vin alb ), se baga cratita la cuptor si se lasa 10 – 15 minute, la foc potrivit pana se imbiba bine carnea cu sosul din cratita.
Se serveste calda, cu garnitura de cartofi prajiti sau cu piure.

Citeste si:  Reteta de paine pentru petreceri - Foccacia delicioasa

 

Articolul precedentCiulama cu ciuperci
Articolul următorFazan inabusit

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau