Nu te grăbi să arunci pâinea veche la gunoi.
Să experimentezi tot felul de lucruri în bucătărie este extrem de interesant şi distractiv. Aşa am descoperit pe lângă altele şi că vinul roşu se poate utiliza la spaghete şi că gălbenuşurile lăsate sub sare şi zahăr pentru cel puţin patru zile, au un gust absolut genial, care e poate la egalitate cu cel al parmezanului. Dar şi mai interesante mi se par experimentele care readuc la viaţă alimente pe care în mod normal le-aş arunca la gunoi, cum ar fi cel cu bucata de pâine care stă în bucătărie de câteva zile. Dacă avem asta în comun, înseamnă că ştii cum e atunci când cumperi o pâine proaspătă şi rumenă, mănânci un colţ şi restul rămâne în bucătărie şi se învecheşte în aşa hal că nici în ciorbă nu poţi să o mai pui. Dar iată că am descoperit acest truc, cu ajutorul căruia nu vei mai arunca pâinea veche.

Citeste si:  Marinata de crap

Pasul 1: Dă drumul la apă şi bagă pâinea sub ea

Ştiu că sună scârbos. Oricine urăşte pâinea înmuiată. Dar ai încredere şi citeşte mai departe, fiindcă ăsta e doar primul pas. Deşi unii spun că se poate folosi apa caldă, eu recomand să o foloseşti pe cea rece. Apa caldă poate contribui la contaminarea cu plumb… Ţine pâinea sub apă până când coaja s-a înmuiat, însă încearcă să nu o ţii mai mult de atât.

Pasul 2: Pune-o la cuptor

paine-coapta
Setează cuptorul la 150-180 de grade şi bagă pâinea la cuptor într-o tavă. Las-o să se coacă timp de 6-12 minute, în funcţie de cât de mult ai ţinut-o sub apă.

Citeste si:  Bline rusesti cu somon

Şi? Se întâmplă ceva sau nu???

Evident! Iată cum funcţionează trucul şi de ce nu ai cum să dai greş. Apa care intră în pâine, se transformă în abur pe măsură ce creşte temperatura din interiorul acesteia. Asta înseamnă că miezul se rehidratează şi devine pufos din nou, în timp ce căldura din cuptor face coaja crocantă. Am păţit să exagerez cu cât de mult am înmuiat pâinea şi a trebuit să o ţin mai mult de 12 minute, adică vreo 20, dar rezultatul a fost o pâine ce părea proaspăt făcută…

Articolul precedentCum să îl ajuţi pe cel mic să poată dormi singur
Articolul următorFelii de varză la cuptor

4 COMENTARII

  1. Inconvenientul e că, după ce se răcește, acea pâine devine mai tare decât era înainte de udare și coacere. Deci, faci asta doar cu o cantitate mică, atât cât se consumă odată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau