Asta este una dintre acele reţete extrem de uşor de făcut şi adorată de copii, datorită ingredientelor surpriză din interiorul preparatului. De multe ori îmi cer cei mici să le fac “pui cu cordon” şi sper că reţeta va fi pe placul tuturor. Durează ceva până este gata, însă rezultatul merită efortul.
Cordon Bleu de pui – varianta sănătoasă a variantei franţuzeşti
Timp de preparare: 10 minute Timp de gătire: 1 oră Timp total: 1 oră şi 10 minute
Specific: Franţuzesc
Porţii: 4
Ingrediente
•4 bucăţi de piept de pui
•8 felii de şuncă fără aditivi
•4 felii mari de brânză provolone sau şvaiţer (opţional)
•Sare şi piper
•2 linguriţe de muştar dijon (opţional)
•2 linguriţe de maioneză făcută în casă (opţional)
•½ cană de făină de migdale
•1 ou
•1 lingură de seu, ulei de cocos sau untură, în stare lichidă
•Condimente după preferinţă: usturoi, sare, piper (eu am folosit câte o linguriţă din fiecare)
Instrucţiuni
1. Se preîncălzeşte cuptorul la 200 grade
2. Se taie pieptul de pui pe de-a lungul până aproape de mijloc, în aşa fel încât să poată fi rulat
3. Se unge pieptul de pui pe interior cu muştar şi maioneză, dacă se doreşte
4. Se aşează o felie de caşcaval care trebuie să fie mai scurtă decât pieptul de pui
5. Peste caşcaval, se aşează o felie de şuncă
6. Se ruleaza puiul cu atentie
7. Se bat ouăle într-un vas adânc
8. Se amestecă făina de migdale cu sare, piper sau alte condimente în funcţie de preferinţe
9. Se dau rulourile prin ou şi făină. Pentru o crustă mai groasă se repetă procedeul.
10. Rulourile se aşează într-un vas bine uns, care poate fi băgat în cuptor.
11. Se bagă la copt pentru 45-50 minute sau până când puiul e bine făcut
12. După ce e gata, se lasă să se odihnească 5 minute înainte de a fi servit
13. Poftă bună!