Ingrediente:

– apa
– 2 radacini de patrunjel
– 2 morcovi
– un ardei gras
– o ceapa mare
– o legatura de patrunjel
– o legatura de leustean
– sare
– bors
– 3 – 4 rosii
– un ou

Perisoarele :

– 500 g carne
– 25 g orez
– o ceapa mica
– un ou
– verdeata
– sare
– piper
– o feliuta de paine

Preparare:

Intr-o oala cu apa rece, se pune la fiert zarzavatul, spalat si curatat, dat prin razatoarea mare, impreuna cu oasele ramase de la carne, cu ceapa si ardeiul tocate marunt. Se lasa sa fiarba pana incepe sa se inmoaie. Separat, se spala carnea, se curata de pielite, se taie in bucati si se da prinmasina de tocat carnea impreuna cu ceapa, cu painea inmuiata si verdeata. Se pune sare si piper dupa gust, se adauga oul si orezul spalat. Se amesteca bine.
Cand zarzavatul incepe sa se inmoaie, se adauga borsul fiert si spumat, verdeata tocata marunt si rosiile, curatate de coaja si de seminte. Se lasa sa mai fiarba cateva clocote.
Se ia cu lingura din carnea tocata, se fac cu mana uda mici bilute de carne ( perisoare ) care se pun in oala cu zarzavat. Se lasa aproximativ 15 -20 de minute, dupa care se scot oasele din ciorba, se scoate o perisoara si se incearca daca orezul a fiert. Cand perisoarele sunt gata se adauga un ou batut.
Se serveste fierbinte, dupa dorinta cu ardei iute.

Citeste si:  Ouă cu şuncă la pahar
Articolul precedentAdevărul din spatele emisiunilor TV
Articolul următorCum e să ai aparat dentar şi de ce e bine să-l porţi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau