Unii copii adoră mazărea şi o mănâncă fără a face mofturi că nu e preparată în cine ştie ce fel. Mai sunt şi unii care o consumă congelată pe post de snack (ciudat, însă există şi aşa ceva). Însă mai sunt şi micuţi care au nevoie de ceva insistenţe pentru a îi convinge să mănânce “verzituri”. Aceste chifteluţe cu mazăre sunt crocante şi sunt perfecte pentru a fi servite la masă.
Porţii: 4
Ingrediente:
• 2 linguri ulei de avocado sau ulei de măsline+ ¼ cană de unt ghee
• 1 cană de boabe de mazăre fierte
• ½ cană de amidon de cartofi
• 2 linguri de făină de cocos
• 1 linguriţă de sare de mare cu usturoi
• ¼ de linguriţă de pudră de ceapă
Preparare:
1. Se încing cele două linguri de ulei într-o tigaie încăpătoare, la foc mediu spre mare.
2. Într-un bol adânc se amestecă bine toate ingredientele cu atenţie. Formează cu ajutorul mâinilor mici chifteluţe plate. Pune chifteluţele cu mazăre în uleiul încins şi prăjeşte-le cam 3 minute pe fiecare parte. Scoate-le pe un şerveţel absorbant, pentru a scăpa de eventualul ulei în exces.