Cartofi cu carne de vaca

Ingrediente:

– 0,5-1 kg carne
– 1,5 kg cartofi
– ulei sau untura
– 2 cepe de marime mijlocie
– 4-5 rosii de marime mijlocie sau o lingura de bulion
– o legatura de patrunjel verde
– o legatura de marar verde
– sare
– piper pisat
– apa sau zeama de carne

Preparare:

Se spala carnea, se curata de pielite si se taie in bucati. Se pune intr-o cratita, cu ulei sau untura, la prajit, impreuna cu ceapa, taiata marunt (curatata si spalata in prealabil). Se lasa pe foc pana ce se rumeneste carnea si ceapa. Dupa ce s-au rumenit, se adauga o ceasca de apa calda, sau zeama de carne, si se lasa sa fiarba inabusit. Cand carnea s-a inmuiat (intra furculita usor in ea) se adauga cartofii, spalati si curatati, taiati in lung. Se pune sare si piper, dupa gust. Se amesteca bine, se mai adauga zeama de carne sau apa calda (cantitatea de lichid sa acopere continutul) si se baga in cuptor, sa fiarba la foc potrivit.
Cand cartofii s-au inmuiat, se scoate cratita din cuptor, se adauga rosiile, curatate de coaja si se seminte, sau bulionul, subtiat cu apa sau cu zeama de carne, si verdeata, tocata. Se baga cratita in cuptor si se lasa sa fiarba pana se imbiba bine carnea si cartofii cu sosul din cratita. Mancarea nu trebuie sa fie prea scazuta.
Se serveste calda, cu garnitura din salata verde, cu salata de rosii sau cu castraveciori murati.

Citeste si:  Chifteluţe cu mazăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau