Ananas la grătar cu mango şi piure de căpşune sau zmeură

Această reţetă este simplă, delicioasă şi ne aduce aminte de zilele de vară.

0
428

Porţii: 8
Ingrediente:
• 1 ananas, curăţat şi tăiat în felii groase
• 2 mango, curăţate şi tăiate în felii groase
• 2 linguri de miere
• 2 linguri de zeamă de lime
• 1 linguriţă de pudră de chili
• 1 bucheţel de mentă tocată
• 1 cană de căpşune sau zmeură
• 2 linguriţe de miere

Preparare:
1. Pune grătarul la încins. Aşează fructele pe masa de lucru.
2. Într-un bol micuţ amestecă mierea, zeama de lămâie, pudra de chilli şi jumătate din cantitatea de mentă. Unge feliile de fructe cu acest amestec pe ambele părţi.
3. Cu ajutorul unor cleşti sau al unei furculiţe, pune fructele pe grătar şi găteşte-le până când se înmoaie puţin, se caramelizează şi capătă acele urme de grătar.
4. În timp ce fructele stau pe grătar, prepară piure-ul de căpşune ori zmeură, în care adaugi mierea.
5. Serveşte fructele alături de sosul de căpşune/zmeură şi presară pe deasupra restul de frunze de mentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau