Al Pacino: Deciziile parintilor afecteaza viitorul copiilor

Multi actori si actrite de la Hollywood au facut primii pasi in industria filmului fiind copii. Spre deosebire de cele mai multe stele de o zi, putini sunt cei care au reusit sa ramana la orizont si sa nu fie pulverizati in roluri neinteresante ramanand necunoscuti. Desigur, munca copiilor este interzisa aproape peste tot in lume, insa cine va juca rolul sugarului intr-un film, sau ce prescolar va juca rolul unui adolescent cu probleme amuzante? In consecinta, uneori, acest lucru este necesar.

Alfredo James Pacino s-a nascut in familia asiguratorului Salvatore Pacino si Rose Neveste Gerard. La un momendat, Alfredo si parintii sai au fost nevoiti sa plece din orasul sicilian Corleone, oras ce reprezinta radacinile italiene ale tatalui sau, mutandu-se in Statele Unite.

Casatoria in pripa

Salvatore de 20 de ani si Rose de numai 17 ani, s-au casatorit  la o varsta frageda, iar dupa un an s-a nascut renumitul actor. Casatoria in pripa nu a putut fi salvata si la varsta de 2 ani, Alfredo a fost fortat sa supravietuiasca separat de tatal sau, mutandu-se cu mama sa la bunica din partea mamei, care locuia la periferia New York-ului in Bronx-ul de Sud.

Locul in care traiesti

Chiar si astazi, aceasta zona a New York-ului este asociata cu lipsa, saracia, crima, dezolarea. Din acest motiv, lui Alfreso i-a fost interzis sa paraseasca casa neinsotit, pana dupa mai bine de 7 ani. Singurul divertisment al baiatului era cinematograful local, la care mergea cu mama sa in unele seri. Dupa amiaza, epuizat de plictiseala, baiatul povestea bunicii sale ceea ce vedea, dezvoltand astfel interesul pentru cinematografie.

Citeste si:  Probele arata ca vaccinul Pfizer-BioNTech este sigur si eficient pentru copii cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani.

Renunta la timp!

De indata ce baiatul a fost capabil sa meaga printre oameni pe cont propriu, era literalmente prea tarziu, avand un comportament rebel. Profesorii de la scoala nu au putut stapani sau controla acest comportament, ca sa nu mai vorbim de performanta de a fuma de la varsta de 9 ani, cand acesta a incercat prima tigara, iar la 13 ani a inceput sa bea si sa fumeze iarba. De la drogurile tari, doi prieteni apropiati ai sai au murit din cauza unei supradoze, facandu-l pe acesta sa renunte la timp.

In adolescenta, Alfredo sau dupa primul sau pseudonim Sonny Scott, a dorit sa devina un jucator de baschet profesionist, insa mai tarziu, dupa vizionarea  filmului cehovian „Pescarusul” si-a declarat dorinta de a-si schimba visul cu o cariera in actorie. „Spectacolul a inceput…si apoi s-a incheiat” spune actorul care a simtit ca a fost ca o magie. Si-a procurat colectiile de povestiri scurte ale lui Cehov si curand tanarul a intrat in celebra Scoala de Performing Arts numita Firello La Guardia din New York, primind de la tovarasii sau supranumele de „actorul”.

Citeste si:  Despre frumusetea lui Beyonce Knowles

Consecinte ale abandonului

In ultimul an de liceu, Alfredo a picat toate examenele iar la limba engleza a fost expulzat, provocand o mare cearta cu mama sa. Tanarul cu un temperament destul de cald, a plecat de acasa ratacind cu prietenii sai si muncind ca mesager, om de serviciu, chelner, postas si toate acestea pentru a putea plati studiile la Actors Studio.

A abandona inseamna a o lua de la capat intr-un mod mult mai greu si mai dur.

Modul in care a crescut in copilarie, afectiunea si educatia i-au afectat viata persoanal. Daca in copilarie parintii au divortat si el a trebuit sa se mute cu mama la bunica sa, crescand aproape singuratic, acest lucru l-a facut sa incerce tot ceea ce i-a fost interzis.

Nu se pune in discutie lipsa de afectiune a mamei si a bunicii, insa se poate pune in discutie lipsa tatalui, care la un moment dat dat l-a facut sa o ia pe cai gresite.

Concluzie

Al Pacino este un caz fericit deoarece el a invatat din ceea ce a facut rau, indreptandu-si comportamentul si devenind un actor celebru. Dar cati dintre copiii nefericiti, vor ajunge celebri in sensul bun al cuvantului?

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau