Situatia actuala este dificila pentru toti, insa facem tot ce putem sa ne adaptam noii normalitati in care practicam distantarea sociala si incercam sa nu cadem in depresie. Proaspetele mamici au trecut deja de marile emotii ale nasterii pe timpul pandemiei, dar acum trebuie sa se adapteze vietii cu un nou-nascut in izolare.
Provocarile unei femei care a nascut recent sunt mari, insa criza provocata de coronavirus a adus o presiune si mai mare. De la problemele celui mic pana la stresul de a fi in somaj tehnic, singurul mod de a face fata situatiei este sa te concentrezi pe lucurile pozitive si sa iti creezi propria rutina care sa te tina mereu activa.

Familia mereu pe primul loc
Distantarea sociala face dificile vizitele intre rude, asadar singurul mod de a-l prezenta pe bebelus rudelor devine apelul video. Fa-ti un obicei din a-i suna pe cei dragi si a discuta cu ei noutatile. Astfel ai ocazia sa le arati copilul zi de zi, in special noilor bunici.
Nu ezita sa faci pozele celor mai mici evenimente din viata bebelusului, fie ca este vorba despre baia de seara ori luarea mesei.

Bucura-te de moment
Multe mame isi fac griji pentru momentul in care se vor intoarce la munca dupa nastere sau momentul in care vor iesi pentru prima oara in oras fara bebelus. Nu iti incarca mintea cu asa ceva – traieste momentul si bucura-te de izolarea fortata. In loc sa te gandesti la izolare ca la ceva negativ, gandeste-te ca ai ocazia sa petreci timp cu noul membru al familiei fara presiunea intoarcerii la munca.

Citeste si:  Am aflat că am cancer în cea de-a 29 săptămână de sarcină

Nu uita de partenerul de viata
Criza provocata de coronavirus a fortat numerosi oameni sa lucreze de acasa, ceea ce poate fi o provocare atunci cand ai un nou-nascut. Daca partenerul tau lucreaza de acasa ai grija sa ii oferi spatiul necesar pentru a se concentra. Lasa-l sa lucreze intr-o camera in care nu sta bebelusul si respecta-i programul, astfel incat sa poata termina munca seara, la timp pentru baia celui mic.
Nu uita sa ii oferi si partenerului atentia necesara. Nu trebuie sa iesiti in oras sau sa faceti ceva special, orice lucru mic conteaza in aceasta perioada. Trateaza-l cu un pahar de bere si o pizza sau vizionati un film cat doarme copilul.

Planifica mesele la inceputul saptamanii
Atunci cand #staiacasa esti tentat sa mananci mai des, ceea ce inseamna ca va trebui sa gatesti mai des. Pentru a rezolva aceasta problema, planifica mesele la inceputul saptamanii si cumpara doar ceea ce ai nevoie pentru acele mancaruri, evitand sa cumperi alte alimente, in special gustari. Pregatirile acestea te vor ajuta sa faci fata mai usor noului program, fiind mai usor sa te ocupi de nevoile bebelusului atunci cand ai deja pregatite ingredientele pentru urmatoarea masa.

Planificarea este mama organizarii
Viata cu un bebelus este stresanta, dar cu cat esti mai organizata, cu atat mai simplu este sa faci fata fiecarei zile. Planifica-ti mici sarcini in fiecare zi, de exemplu sa schimbi asternuturile ori sa speli o transa de rufe. Cu cat reusesti sa rezolvi aceste sarcini in fiecare zi, cu atat mai bine te vei simti si moralul tau va fi mai bun. In plus, o casa organizata si curata este o casa sanatoasa, in care bebelusul va creste multumit.
Insa ai grija sa nu exagerezi; munca gospodareasca nu se termina niciodata si daca incerci sa tii casa luna nu vei reusi sa tii pasul cu toate responsabilitatile. Rezuma-te la a face curatenie de doua ori pe zi, cand bebelusul doarme, iar restul de timp acorda-l familiei.

Citeste si:  Părinţii divorţaţi şi copiii răsfăţaţi

Ia fiecare zi asa cum este
Traieste momentul si incearca sa nu iti mai faci griji pentru ziua de maine. Stresul unei tinere mame este deja mare, deoarece esti responsabila de viata unui omulet. Concentreaza-te pe ingrijirea copilului si pe bunastarea familiei tale – asta este tot ce conteaza in acest moment!

Articolul precedentSfaturi pentru un bronz natural si sanatos
Articolul următorTop 5 trucuri de fashion care rezolva problema “nu am cu ce sa ma imbrac”

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau