Advertismentanswear.ro

Nu ţi s-a întâmplat ca să ai impresia că ceva nu mai merge bine în relaţia cu iubitul sau soţul tău? Că serile romantice, surprizele plăcute  din perioada de la începutul iubirii voastre nu mai sunt decât o amintire ştearsă? Bineînţeles că te gândeşti dacă nu cumva s-a îndrăgostit de altcineva…dar poate nu ştim însă că lipsa tandreţii nu este neapărat un semn de infidelitate, ci poate fi efectul relaxării pe care fiecare dintre noi o simte când este asigurat de confortul iubirii partenerului.

Bineînţeles că la început, în perioada în care partenerul îţi face curte şi la scurt timp după căsătorie, există încă dorinţa de a-l cuceri pe celălalt, de a te asigura că îl păstrezi lângă tine. Cu timpul, nu mai eşti aşa atentă, fiind sigură că iubitul tău îţi va rămâne alături. Pe de altă parte, apar griji pe care nu le-aţi avut la început – rate de plătit, trebuie să vă ocupaţi de gospodărie, de copii şi aşa mai departe. Poate că tu mai visezi la vremurile de la început şi ai vrea ca el să fie la fel de iubitor, dar nu mai faci eforturile pe care le făceai atunci pentru a fi plăcută.

Citeste si:  Ce să învăţăm de la copii

În plus, dacă soţul tău e ca majoritatea bărbaţilor, s-ar putea să ducă lipsă de ceva ce am putea numi „genă romantică”. Poate nu e genul de persoană care să îşi arate sentimentele prea des, dar asta nu înseamnă cu nu mai simte nimic pentru tine. Şi bineînţeles, nu mai înseamnă că trebuie să te resemnezi şi să suferi în tăcere, dar ţine de cont de faptul că el s-ar putea să nu se simtă în largul lui să facă gesturi tandre. În plus, dacă uită datele de aniversare, poate este pur şi simplu prea zăpăcit. Oricum, este clar că nu îşi dă seama cât de importante sunt astfel de lucruri pentru tine, pentru că altfel ar face un cât de mic efort. Ar trebui să-i explici calm şi să nu îl cicăleşti, că ţi-ai dori să fiţi din nou mai apropiaţi şi cât de mult te-ar ajuta puţin romantism în relaţie.

Cert este că, dacă „răceala”s-a instalat între voi, poţi fi tu cea care sparge prima gheaţa. Ba mai mult, dacă eşti sinceră cu tine însăţi, vei observa că acest lucru se petrece şi în cazul nostru, al femeilor. Întreabă-te dacă tu eşti la fel de atentă cu soţul tău pe cât erai la început. Tu îi mai faci surprize? Mai încerci să îl cucereşti? Îi mai pregăteşti cine romantice ca atunci când îl curtai? Încearcă să faci lucrurile astea şi ai să vezi că el se schimbă. Dacă ai răspuns cu „da” la întrebările de mai sus sau dacă tu ai depus eforturi deja, şi totuşi fără sorţi de izbândă…atunci e clar că aveţi o problemă. Dar nu e nimic pierdut – cea mai bună soluţie ar fi să comunicaţi sincer şi deschis, să refaceţi un set de reguli care să redefinească relaţia voastră. Ar putea ajuta şi un concediu împreună, fără copii. Ce zici? În cazul în care treci prin ceea ce am descris mai sus, e bine să pui piciorul în prag şi să faci tu primul pas în recuperarea sentimentelor pierdute.

Citeste si:  Remedii naturale cu lapte matern. Tratamente naturale cu lapte matern.
answear.ro
Articolul precedentAfla cum sa te epilezi corect
Articolul următorSos bernez

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau