Alegerea încălțămintei e de multe ori o sarcina dificilă. Dacă acorzi maximă importanță nivelului de confort ce ți-l dorești zilnic, îți dezvăluim câteva detalii pe care poate nu le știi dar cântăresc mult în alegerea perechii potrivite de pantofi

Proba de încălțăminte, la final de zi
Pe parcursul unei zile, după ore de alergat sau de mers prin oraș, picioarele au tendința să se umfle. Dacă probezi seară pantofii, te vei simți diferit față de o probă dimineața, când picioarele sunt relaxate după somn. Îți recomandăm ca pantofii și încălțămintea în general să o probezi seara, iar în acest mod nu dai greș cumpărându-ți pantofi care mai târziu riscă să te strângă.

Cumpără încălțăminte care ține cont de arcuirea tălpii
Suntem diferiți, din toate punctele de vedere. Atunci când vine vorba de încălțăminte, suntem diferiți. Fiecare femeie are un anumit tip de pantofi care se potrivește formei anatomice a tălpii, degetelor și gambei.
Tu știi ce tip de talpă ai? Arcul boltei piciorului este diferit pentru fiecare persoană. Multe femei suferă de picior plat-așa numitul platfus, care reprezinta pur și simplu o boltă mai puțin arcuită. Dacă nu știi, atunci încearcă un test simplu. Umezește-ți tălpile și pășește pe o coală de hârtie, urmărind urmele. Lași urma întregii tălpi dacă ai platfus și dacă nu, atunci va fi reliefată bolta piciorului. Nu e sănătos să poți pantofi plați fără nici un pic de toc dacă ai piciorul plat, deci alege cu grijă ce încălțăminte ți se potrivește.

Citeste si:  12 trenduri ale modei care în sfârșit au dispărut

Ține cont de numărul de la pantof
Chiar dacă în principiu îți cunoșți numărul corect, e bine totuși să probezi și o pereche cu jumătate de număr mai mare sau mai mic, pentru că îți vei da seama mai bine ce ți se potrivește. Anumite modele și calapoade sunt diferite. Pantofii cu vârf ascuțit pot necesita un număr sau jumătate de număr mai mare, iar cizmele trebuie încălțate cu o pereche de șosete în plus, deci ține cont de asta când probezi încălțămintea.
Dacă preferi cumpărături online, studiază atentă ghidul de mărimi și măsoară piciorul conform website-ului. Ai mereu obtiunea de retur, în cazul în care nu ai ales măsura corectă și pantoful nu ți se potrivește.

Dacă nu poți merge cu ei, nu îi cumpăra
Picioarele sănătoase stau în pantofi potriviți. Ține cont de această regulă importantă atunci candi ți cumperi un obiect de încălțăminte. Indiferent că ai de gând să nu stai mult în picioare, dacă pantofii sunt strâmți, vei face bătături și rosături și riști deformarea degetelor. Chiar dacă pantofii îți plac și ai de gând să îi cumperi, încearcă-i în magazin și dacă te jenează chiar de la primii pași, atunci nu îi cumpără. Încearcă un număr mai mare sau orientează-te spre alt model. Alege încălțăminte de calitate, cu toc rezonabil. Încălțămintea o cumperi și pentru a te simți comod, nu doar să fii admirată.

Citeste si:  Cum să porți haine în stil casual?

Adaptează-te modei
Doar pentru că anumiți pantofi sunt la modă, nu înseamnă că ți se potrivesc. Alege conform tipului tău de picior și siluetei tale. Dacă ești mai plinuță, nu alege tocuri foarte înalte și subțiri, mai degrabă alege un model cu toc gros și drept care îți va subția optic picioarele. Persoanele mici de statura au nevoie de tocuri potrivite, nu li se potrivesc balerinii plați.
Orice model de încălțăminte îți place, încearcă să îl integrezi în garderoba proprie și nu cumpără conform primului impuls de moment căci e posibil să nu ai cu ce să asortezi o anumită culoare sau model.

Articolul precedentPaine fara carbohidrati
Articolul următorAlimente alternative daca ai intoleranta la lactoza

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau