Fiecare dintre noi îşi alege încălţămintea înainte de a o purta. Pentru a şti cu exactitate ce ne este de folos, este indicat să ţinem cont de anumiţi paşi extrem de importanţi. Intrucât brandurile de încălţăminte au mărimi diferite, ori de câte ori dorim achiziţionarea unei perechi de pantofi este necesar, ca înainte de a o cumpăra, să o probăm.

Deoarece pantofii cu toc trebuie să se potrivească perfect, este indicat ca înainte de a ne decide ce dorim să cumpăram să ne măsurăm picioarele. Surplusul de kilograme poate creşte dimensiunea pantofului. Dacă pantofii sunt prea largi, există riscul ca piciorul să-ţi alunece, pierzându-ţi astfel echilibrul. Pantofii cu toc perfecţi sunt cei care au spaţiu suficient pentru degete. In acest fel se poate elimina riscul apariţiei rănilor.

Inainte de a achiziţiona o pereche de pantofi cu toc, probează-i şi mergi cu ei prin magazin pentru a şti dacă te simţi bine ei, evitând astfel situaţiile ulterioare neplăcute. Mersul pe tocuri trebuie să fie confortabil! Inainte de a-i purta la o ocazie, în oraş sau la o petrecere, poartă-i prin casă câteva ore pentru a obişnui piciorul cu ei.
Mergând pe tocuri, vei face paşii mult mai mici. Tocul fiind mai înalt, atunci paşii vor fi mai mici, iar mersul nu va fi asemănător cu cel în care purtăm altă încălţăminte. In mers tocurile se ţin vertical pentru a nu te dezechilibra.
Pantofii de calitate sunt cei realizaţi din piele sau din piele întoarsă. Aceştia se adaptează mai uşor la forma picioarelor, sunt mai flexibili şi rezistă mai mult timp.
Dacă în interiorul lor scrie „leather” – înseamnă că sunt făcuţi din piele.
Pentru a te simţi în largul tău, tocul trebuie să se situeze sub călcâi. Panta pantofului este mult mai importantă decât înălţimea acestuia. Pentru a fi correct distribuită greutatea, grosimea tocului trebuie să fie mai mare. Pentru a te simţi cât mai confortabil, alege corect înălţimea tocului. Cele mai indicate şi confortabile tocuri sunt acelea cu înălţimea cuprinsă între 3 şi 9 cm.
Inălţimea clasică a tocului este de aproximativ 7-8 cm. Pentru ocazii deosebite, înălţimea ideală este de 10 cm.

Citeste si:  Karl Lagerfeld - eleganță clasică și modern în același timp. Uite ce produse poți alege în acest sezon!

Deci, în achiziţionarea de pantofi cu toc, trebuie să ţinem cont de următoarele:
• Alege-ţi dimensiunea potrivita
• Probează-i înainte de a-i cumpăra
• Testează-i înainte de a-i purta
• Cumpără pantofii din piele sau piele întoarsă
• Tocul să fie sub călcâi şi suficient de gros;
• Inălţimea tocului să fie potrivită

Mersul corect pe tocuri
Pentru a te simţi cât mai confortabil, iată câţiva paşi simpli de care trebuie să ţii cont:
• Păşeşte mai întâi pe călcâi şi apoi pe vârfuri
• Fă paşii mici
• Postura sa fie una dreaptă
Pentru a evita anumite neplăceri, optează pentru tocuri cu o înălţime de maximum 7 cm.
Este indicat ca întotdeauna să alegem pantofi cu toc care să ne facă să ne simţim cât mai confortabil şi care să nu ne provoace răni. Se caută întotdeauna pantofi potriviţi dimensiunii piciorului. Caută pantofi cu toc mai gros, cu catarame şi cu curele pentru a avea cât mai mult echilibru şi pentru a ţine piciorul cât mai fix.

Citeste si:  Trucuri despre modă-cum să arăți perfect și să îți găsești stilul personal
Articolul precedentCum să faceți în mod eficient sport acasă?
Articolul următorSfaturi pentru a topi grasimea de pe abdomen

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau