Aproximativ 1,7 milioane de tone de îmbrăcăminte și încălțăminte au fost reciclate doar intr-un an. Dar această sumă ar putea fi redusă cu o îngrijire adecvată a pantofilor. Nu este o crimă să vă spălați pantofii într-o mașină de spălat. Este ușor de făcut și mai puțin costisitor decât să duci la curatatorie. Cu toate acestea, pentru a obține rezultatul corect (și nu o talpă decojită) trebuie să urmezi câteva recomandări utile. Mai jos, am compilat câteva recomandări care pot prelungi viața pantofilor.

1. Verificați dacă vă puteți spăla pantofii în mașina de spălat
Specialistii spun că este posibil să vă spălați încălțămintea în mașina de spălat, dar acest lucru nu se aplică la fiecare pereche. Verificați mai întâi eticheta! Produsul fi confecționat dintr-un material care nu este potrivit să se ude – cum ar fi pantofii de piele, de exemplu. Dar adidașii din țesătură naturala sunt în regulă pentru a intra în mașina de spălat.De asemenea, verificați starea încălțămintei inainte de a-i spala la masina. Dacă tălpile se dezlipesc, este mai bine să rezolvați problema mai întâi.

Citeste si:  8 secrete împărtășite de un specialist în încălțăminte

2. Pregătiți și curățați în prealabil pantofii
Dacă pantofii au multă murdărie sau noroi pe ei, îndepărtați cât mai mult cu ajutorul unei cârpe. Nu este nevoie să –i frecați, dar vă protejează mașina de spălat de colmatare. Curățați talpa cu o perie. Clătiți pantofii pentru a scăpa de orice reziduuri de săpun.Scoateți tălpile interioare și șireturile. Șireturile trebuie spălate separat.

3. Alegeti produsele de curățare potrivite
Este recomandat să folosiți un gel pentru spălare în loc de praf de spălat, deoarece este dificil de clătit. Pantofii sport trebuie spălați folosind un program special al masinii de spalat, la o temperatură de cel mult 86 ° F.

4. Folosiți bicarbonat pentru a scăpa de un miros urât
Dacă acești adidasi sau tenisi sunt perechea preferată și îi purtați în fiecare zi, mai devreme sau mai târziu, capata un miros neplacut. În acest caz, puneți bicarbonat de sodiu în fiecare pantof și lăsați-i peste noapte. După aceea, introduceti adidașii să fie spălați în mașina de spălat.

Citeste si:  Sandalele pentru bărbați – pro sau contra ?

5. Protejați-vă pantofii în timp ce le spălați.
Puneți pantofii într-o pungă pentru rufe sau într-o pernă. Adăugați o incarcatura suplimentară în mașina de spălat. De exemplu, spălați-vă pantofii împreună cu prosoape speciale mai uzate, rezervate pentru spălarea cu încălțămintea, deoarece nu le veți mai putea folosi pentru față și pe corp.

6. Uscați-vă încălțămintea
Este recomandat să vă uscați încălțămintea dar nu folosiți uscătoare sau încălzitoare. Acest lucru se întâmplă pur și simplu pentru că o parte din clei s-ar putea topi. Pentru a accelera procesul și a le păstra forma, umpleți pantofii cu hârtie igienică sau ziar.

Articolul precedentCum să fii fericit între patru pereți
Articolul următorSuperstitii despre pantofi. Afla care sunt cele mai periculoase superstitii despre incaltaminte

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau