Descoperirea unei noi metode simple de a prepara ouăle, va da un suflu nou micului dejun.
Ador ouăle. Şi tu adori ouăle. Toată lumea le adoră. Dar din câte se pare, nimeni nu vrea să depună cine ştie ce efort în prepararea lor. Ştim asta pentru că am început să vedem din ce în ce mai multe restaurante care servesc omletă sau ouă ochiuri la micul dejun. Ceea ce este un pic ciudat, din moment ce gătirea ouălor nu este deloc complicată. Nu trebuie decât să le pui într-o tigaie, să le mişti puţin, să le întorci pe partea cealaltă, să le pui în farfurie şi să le mănânci.
Dar poate că după o săptămână grea, ori din cauză că dimineaţa încă eşti adormită, să găteşti ouă la tigaie, e ceva prea complicat. Poate că mai mulţi oameni vor începe să gătească acasă micul dejun, când vor afla mai multe metode şi mai uşoare în care se pot prepara ouăle. Din fericire, există o mulţime de opţiuni. Iată şapte idei pe care şi tu le poţi încerca atunci când ţi-e lene să foloseşti tigaia, sau când nu ai chef să ieşi dis de dimineaţă în oraş.
Găteşte-le într-o cană la microunde
Introducerea unui ou cu tot cu coajă în cuptorul cu microunde, nu se poate lăsa decât cu un dezastru. Însă ouăle bătute sunt altceva. Pur şi simplu bate două ouă, toarnă-le într-o cană împreună cu câteva bucăţele de legume, caşcaval, ori bucăţele de carne, adaugă puţin lapte deasupra, care va păstra ouăle zemoase şi gata. Bagă cana în cuptorul cu microunde pentru 2 minute şi micul dejun e servit.
Coace-le
Nu trebuie să fii vreun bucătar ca să găteşti ouă pentru mai multe persoane. Tot ce ai de făcut este să le spargi într-o tavă în care ai pus hârtie de copt, eventual poţi pune şi ceva legume ca bază şi să spargi ouăle peste ele, şi sunt gata de băgat la cuptor. Peste 15 minute, vei avea în farfurie ouă ochiuri perfecte şi cu 0 efort depus.
Aruncă-le în Slow Cooker
Probabil că deja ai făcut gulaş la slow cooker, dar poţi obţine şi o frittata genială, tot cu ajutorul acestuia. Ca să te asiguri că pui pe farfurie un preparat aspectuos, poţi pune în slow cooker nişte hârtie pergament, înainte de a turna amestecul de ou.
Toarnă-le în formele pentru brioşe
Mini-frittatele sunt drăguţe şi astfel poţi ţine porţiile perfect sub control. Şi dacă nu ai răbdare să torni ouăle în forme individuale, poţi folosi tăvile pentru brioşe. Bonus: poţi face mai multe odată, să le congelezi, după care să le foloseşti atunci când nu ai timp să prepari micul rejun, reîncălzindu-le
Ouă la borcan
Ouăle preparate la borcan seamănă cu cele de mai sus. Diferenţa este că în loc să le scoţi din forme, le poţi mânca direct din recipentul în care s-au copt. Poţi pune ouăle într-un borcan uns în prealabil, pe care îl bagi la cuptor şi micul dejun la pachet e gata. Dacă vrei, pune întâi în borcan legume, sau orice altceva preferi, toarnă ouăle peste ele, după care bagi borcanul la cuptor.
Toarnă-le în forma pentru clătite
Această metodă probabil că sună complicat, însă este extrem de simplă. În loc să torni ouăle bătute în tigaie, toarnă-le în aparatul de făcut clătite.
Foloseşte alte alimente ca recipient
Probabil că ai mai văzut ouă coapte în avocado, sau în ardei graşi. Dar ce zici de un cartof dulce? Coace sau fierbe cartoful, taie-l în jumătate, scobeşte miezul şi sparge oul în interiorul cartofului. Adaugă câteva bucăţele de şuncă, bagă-l la cuptor şi te vei putea bucura de un mic dejun special.