6 schimbări în dietă, care îţi for aplatiza abdomenul în numai o săptămână

Dacă ai un abdomen pufos care îţi afectează încrederea în tine, în scurt timp ar trebui să poţi scăpa de această grijă, deoarece nu înseamnă neapărat că ai kilograme în plus, ci că ai probleme cu balonarea. Aceste simptome apar de obicei la femeile de peste 40 de ani, dar şi persoanele mai tinere pot suferi de ele, atunci când dieta lor nu este una sănătoasă. Cercetările au arătat că făcând câteva schimbări minore ale felului în care mănânci, îţi vei îmbunătăţi digestia, vei scăpa de balonări şi te vei simţi mai bine şi mai încrezătoare în tine, în mai puţin de o săptămână. Iată cu ce va trebui să începi:

1. Echilibrează nivelul bacteriilor

Un dezechilibru al nivelului de bacterii din organism, poate crea probleme de digestie şi să te facă să te simţi balonată, aşa că poţi adauga iaurtul probiotic în dieta zilnică. Micile organisme ce se găsesc în acest produs, vor calma bacteriile din stomac, vor îmbunătăţi digestia, scăzând astfel presiunea abdominală, ceea ce înseamnă mai puţină balonare. Atenţie însă, nu înseamnă că dacă o să consumi iaurt timp de o lună, după care renunţi la el, rezultatele vor ţine foarte mult.

2. Elimină guma de mestecat şi băuturile carbogazoase

Câteodată atunci când mesteci gumă, bei sau mănânci prea repede, vei înghiţi şi aer, iar asta va avea ca rezultat balonarea. Sucurile acidulate şi cele de fructe afectează stomacul şi pot provoca gaze, lucru ce va înrăutăţi senzaţia de balonare. Ca să eviţi această problemă ar fi indicat să renunţi la guma de mestecat şi să bei lichide fără acid, de preferat apă, ceai sau băuturi pentru sportivi.

Citeste si:  9 lucruri care te împiedică să slăbeşti la 20, 30 şi 40 de ani

3. Hidratează-te în mod corect

Consumul lichidelor pe tot parcursul zilei ar trebui să constituie un bun început în obţinerea unui abdomen mai plat. Bea cel puţin 8 pahare de lichid pe zi şi vei obţine rezultate minunate şi în ceea ce priveşte constipaţia sau problemele cu intestinul gros. O altă opţiune ar fi să mănânci fructe şi legume ce conţin o cantitate mare de apă (roşii, castraveţi, struguri, pepene). Alcoolul nu este recomandat, deoarece este binecunoscut pentru efectele sale de deshidratare.

4. Mănâncă mai multe banane

Echilibrarea nivelului de potasiu şi cel al sodiului este important în reducerea senzaţiei de balonare. Se recomandă un consum de 4700 miligrame de potasiu în fiecare zi. Pentru a oferi organismului această cantitate, va trebui să mănânci cam cinci ceşcuţe de alimente cu conţinut ridicat de potasiu, printre care se află şi bananele, cartofii în coajă şi papaya.

Citeste si:  Acest truc de doar cinci minute te va ajuta să slăbeşti fără dietă

5. Mai uşor cu sarea

Faimoasa retenţie de apă, este cauzată de cele mai multe ori de un consum ridicat de sare, sau prezenţa în exces a sodiului în organism, un abdomen umflat fiind doar unul dintre rezultate. Cele mai multe persoane ajung să consume până la 3500 mg de sodiu pe zi, în condiţiile în care cantitatea recomandată este de 1500mg. Pentru a nu te incadra intre aceia care fac excese, ar trebui să eviţi mâncarea bogată în sodiu şi să nu mai pui atâta sare în mâncare.

6. 2 este numărul magic

O altă cauză des întâlnită a balonării, este lipsa fibrelor corespunzătoare din hrană, de aceea este bine să incluzi 2 tipuri de fibre în dieta zilnică. Cerealele sănătoase conţin atât fibre solubile gelatinoase, cât şi insolubile, aşa că le poţi consuma la micul dejun. Aceste fibre vor trece apa şi mâncarea mai uşor prin colon, accelerând procesul de eliminare a toxinelor. Dacă vei include mai multe fibre în alimentaţia ta, nu doar că vei avea o sănătate mai bună, dar îţi vor da şi o senzaţie de saţietate, aşa că vei mânca mai puţin

Articolul precedent6 metode uşoare de a îţi accelera metabolismul şi de a arde mai repede grăsimile
Articolul următorCordon bleu de pui

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau