6 metode uşoare de a îţi accelera metabolismul şi de a arde mai repede grăsimile

Mulţi dintre noi avem locuri de muncă sau stiluri de viaţă care ne împiedică să facem destulă mişcare în timpul zilei, lucru ce duce la încetinirea metabolismului, deci la kilograme în plus. Din fericire există metode de a îţi îmbunătăţi metabolismul fără a fi nevoie de schimbări majore ale stilului de viaţă. Iată câteva trucuri cu ajutorul cărora poţi face metabolismul să funcţioneze la capacitate maximă.

1Fă mişcare

Să ştii că nu este nevoie să alergi 15 kilometri în fiecare zi pentru a îţi activa metabolismul, însă poţi face exerciţii mărunte care să te ajute la asta. Urcă pe scări în loc să iei liftul, sau ridică-te de la calculator şi mergi la o scurtă plimbare. Poţi adauga şi greutăţi acestor exerciţii pentru a obţine rezultate mai bune.

3Postul de 12 ore

Poate că o să te surprindă, însă postul negru poate să te ajute la accelerarea metabolismului. Nu trebuie să îl ţii pe o perioada lungă de timp, este de ajuns să nu mai mănânci nimic între orele 8 seara şi 8 dimineaţa. 12 ore de post negru vor avea un efect grozav asupra metabolismului tău şi vor da timp stomacului să digere complet mesele de peste zi. Te vei simţi mai bine şi organismul va fi pregătit pentru masă.

5Simplu dar important

Această băutură de care multă lume uită, îţi va îmbunătăţi digestia şi metabolismul, ca nimic altceva. Consumul de apă previne deshidratarea, supraîncălzirea şi te va face să te simţi sătulă. Ar trebui să bei cel puţin 1.5l pe zi, iar în cazul în care faci exerciţii fizice, 2,5l.

6Alege varietatea

Este în regulă să ai un preparat preferat, însă nu ar trebui să mănânci exact acelaşi lucru la fiecare masă. Schimbă de fiecare dată meniul, fiindcă dacă organismul se va obişnui să primească doar un anumit fel de mâncare, metabolismul va ajunge să fie lent. Încearcă să o vezi ca pe o provocare. Poţi să nu mănânci acelaşi lucru de două ori în aceeaşi zi, sau aceeaşi mâncare de două ori în aceeaşi săptămâna? Orice combinaţie este în regulă atâta timp cât îţi menţine metabolismul treaz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau