6 metode uşoare de a îţi accelera metabolismul şi de a arde mai repede grăsimile

Mulţi dintre noi avem locuri de muncă sau stiluri de viaţă care ne împiedică să facem destulă mişcare în timpul zilei, lucru ce duce la încetinirea metabolismului, deci la kilograme în plus. Din fericire există metode de a îţi îmbunătăţi metabolismul fără a fi nevoie de schimbări majore ale stilului de viaţă. Iată câteva trucuri cu ajutorul cărora poţi face metabolismul să funcţioneze la capacitate maximă.

1Fă mişcare

Să ştii că nu este nevoie să alergi 15 kilometri în fiecare zi pentru a îţi activa metabolismul, însă poţi face exerciţii mărunte care să te ajute la asta. Urcă pe scări în loc să iei liftul, sau ridică-te de la calculator şi mergi la o scurtă plimbare. Poţi adauga şi greutăţi acestor exerciţii pentru a obţine rezultate mai bune.

2Dormi mai mult

Numărul de ore dormite îţi poate afecta direct metabolismul. Este important să te odihneşti măcar 8 ore pe noapte dacă vrei să arzi caloriile aşa cum trebuie. Un somn corespunzător va duce şi la un echilibru al hormonilor, ceea ce va ajută la stabilizarea nivelului de insulină. În caz contrar, hormonii o vor lua razna şi rata arderilor va scădea semnificativ.

Citeste si:  Slăbeşte 4.5 kilograme într-o săptămână: Dieta de 7 zile

3Postul de 12 ore

Poate că o să te surprindă, însă postul negru poate să te ajute la accelerarea metabolismului. Nu trebuie să îl ţii pe o perioada lungă de timp, este de ajuns să nu mai mănânci nimic între orele 8 seara şi 8 dimineaţa. 12 ore de post negru vor avea un efect grozav asupra metabolismului tău şi vor da timp stomacului să digere complet mesele de peste zi. Te vei simţi mai bine şi organismul va fi pregătit pentru masă.

4Bea mai mult ceai

O cană de ceai verde cald, este suficientă pentru a îţi încălzi corpul şi pentru a da metabolismului imboldul de care are nevoie să îşi facă treaba. Conform unor studii chinezeşti, ceaiul verde creşte arderile, dă energie şi ajută persoanele care îl consumă, să slăbească. Conţine antioxidanţi, aşa că dacă vei bea cel puţin 2 căni pe zi, vei arde grăsimea nedorită şi îţi vei accelera metabolismul.

Citeste si:  Dieta Amazing Body Now

5Simplu dar important

Această băutură de care multă lume uită, îţi va îmbunătăţi digestia şi metabolismul, ca nimic altceva. Consumul de apă previne deshidratarea, supraîncălzirea şi te va face să te simţi sătulă. Ar trebui să bei cel puţin 1.5l pe zi, iar în cazul în care faci exerciţii fizice, 2,5l.

6Alege varietatea

Este în regulă să ai un preparat preferat, însă nu ar trebui să mănânci exact acelaşi lucru la fiecare masă. Schimbă de fiecare dată meniul, fiindcă dacă organismul se va obişnui să primească doar un anumit fel de mâncare, metabolismul va ajunge să fie lent. Încearcă să o vezi ca pe o provocare. Poţi să nu mănânci acelaşi lucru de două ori în aceeaşi zi, sau aceeaşi mâncare de două ori în aceeaşi săptămâna? Orice combinaţie este în regulă atâta timp cât îţi menţine metabolismul treaz.

Articolul precedent5 metode prin care să îţi împiedici metabolismul să încetinească odată cu vârsta
Articolul următor6 schimbări în dietă, care îţi for aplatiza abdomenul în numai o săptămână

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau