Nimic nu este mai satisfăcător decât să te urci pe cântar şi să vezi că ai ajuns la numărul de kilograme dorit. Poate că ai dat jos 20, 30, 40 sau mai multe kilograme şi a durat destul de mult până ai reuşit. Sunt însă lucruri pe care nimeni nu ţi le-a spus despre slăbit, lucruri la care nu te-ai fi aşteptat.

1Oamenii nu cred că vei reuşi

O să poţi slăbi într-un singur fel şi anume urmând o dietă şi făcând exerciţii fizice. Ca să reuşeşti ce ţi-ai propus, trebuie să mănânci anumite alimente, să ridici greutăţi, să faci exerciţii cardio şi să arzi mai multe calorii decât consumi. Mulţi dau greş când încearcă să slăbească, aşa că atunci când tu te afli printre cei ce reuşesc să învingă în lupta cu kilogramele, diverse persoane vor spune că ai luat pastile de slăbit şi că nu ai făcut ce trebuia. Nu îi băga în seamă!

2Pielea care atârnă

Probabil ştii despre faimoasele poze cu “înainte şi după”, care te fac să îţi doreşti şi tu aceleaşi rezultate miraculoase. Oamenii din poze au ajuns de la obezitate, la a avea un corp slab şi bine conturat, care arată minunat. Experienţa prin care tu vei trece, poate fi însă diferită. Atunci când te îngraşi, pielea se întinde şi ea. Când slăbeşti, s-ar putea să dureze câţiva ani până când va deveni fermă la loc.

Citeste si:  Dieta Rina, dieta minune

3Trebuie să înveţi din nou să faci cumpărături

Înainte purtam măsura 48, acum port 42. Cu toate astea, în continuare când merg să îmi cumpăr haine, tind să mă uit la cele cu măsuri mari. Sunt conştientă că am slăbit, însă mintea mea a rămas blocată pe felul în care arătam înainte. Durează puţin până când te vei obişnui cu noul tău corp.

4Afli cine îţi sunt adevăraţii prieteni

Invidia este un lucru foarte neplăcut şi mulţi vor crede că din cauză că ai adoptat un stil de viaţă mai sănătos, nu vei mai fi o persoană prea amuzantă. Lipsa susţinerii din partea persoanelor din viaţa ta, s-ar putea să te şocheze, dar pe termen lung, este mai bine aşa. Îţi vei da seama cine îţi este cu adevărat prieten.

5S-ar putea să îţi fie ruşine că ai exagerat

Unii vor spune că ai cam exagerat cu procesul de slăbire şi că ai mers prea departe. Se vor îndoi de starea ta de sănătate, chiar dacă tu eşti în cea mai bună formă. Vor spune că arăţi trasă la faţă şi scofâlcită şi unele persoane vor merge până la a te întreba dacă te-ai îmbolnăvit de-ai slăbit aşa mult. De cele mai multe ori, sunt vorbe spuse din invidie şi nu din cauză că sunt îngrijoraţi. Poţi să le spui să îşi vadă de treaba lor, deoarece nu îi priveşte pe ei această problemă.

Citeste si:  Ce este o dieta pescatariana?

6Nivelul energiei tale va exploda

Ai 55 de ani, kilograme în plus şi te simţi ca naiba. Asta este realitatea pentru cei mai mulţi oameni. Dar dacă te-ai decis să faci ceva în privinţa asta, bravo ţie. Unul dintre lucrurile de care încă nu eşti conştientă, este cât de multă energie vei avea. Serios, chiar vei fi surprinsă. Cu fiecare kilogram pierdut, te vei simţi mai bine şi mai energizată şi odată ce vei slăbi atât cât îţi doreai, vei conştientiza cât de multe ai realizat.

Articolul precedent5 trucuri care te vor ajuta să scapi de cel puţin un kilogram pe săptămână
Articolul următor6 remedii pentru durerea cauzată de erupţia dentară la bebeluşi (care chiar funcţionează!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau