4 feluri în care poţi activa hormonii de slăbire

0
686

Hormonii au o putere incredibilă asupra ta, de la felul în care gândeşti sau te porţi, la cât de mult cântăreşti. Şi da, e adevărat, singurul fel în care poţi slăbi, este să urmezi o dietă potrivită organismului tău şi să arzi mai multe calorii decât consumi pe parcursul zilei, făcând exerciţii fizice. Dar asta nu înseamnă că nu poţi apela şi la alte câteva trucuri care să îţi vină în ajutor. Corpul tău conţine anumiţi hormoni care odată activaţi vor contribui în lupta cu kilogramele. Iată cum poţi să îi trezeşti la viaţă.

2Ridică greutăţi

Nu doar că muşchii ajută corpul să ardă mai multe calorii, dar eliberează şi testosteron. Nu îţi face griji, asta nu înseamnă că o să te trezeşti că îţi creşte barbă sau mustaţă, doar că vei putea să slăbeşti mai repede. Exerciţiile cu greutăţi mai mari, dar cu mai puţine repetări, sunt cele mai bune pentru a creşte nivelul de testosteron.

4Mănâncă fructe de mare

Fructele de mare sunt bogate în iod, necesar unei bune funcţionări a glandei tiroide. Aceasta produce hormoni ca T3 şi T4, responsabili de numărul de calorii arse în timp ce stai. Dacă observi că începi să iei brusc în greutate, ar putea fi din cauza lipsei de iod.

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau