Durerea de cap este o durere comună cu care oamenii se confruntă destul de des.
Sunt mai multe tipuri de dureri de cap. Migrenele sunt de fapt dureri care trec de la un nivel moderat până la cel mai sever.
Pentru a îndepărta simptomele durerilor de cap există o mulțime de tratamente naturale care se dovedesc a fi foarte eficiente. Dintre acestea amintim:

1. Apa
Sună banal însă apa joacă un rol foarte important în hidratarea organismului. Dacă simțiți că vă doare capul și știți că ați băut foarte puțină apă în acea zi beți câteva pahare de apă și veți vedea că vă simțiți imediat mai bine.
Studiile au demonstrat faptul că deshidratarea cronică este o cauză comună a migrenelor. Dacă aveți dureri de cap și începeți să vă hidratați corect veți observa o îmbunătățire a stării în minim 30 de minute.
Deshidratarea corpului duce la lipsa concentrării și cauzează iritabilitate. Pentru a nu ajunge în această situație beți o cantitate suficientă de apă pe parcursul zilei și consumați fructe și legume bogate în apă.

2. Magneziu
Magneziu este un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului. Acesta controlează și nivelul zahărului din sânge și are un aport important asupra sistemului nervos. De asemenea, este demonstrat faptul că magneziul este un remediu foarte eficient ce îndepărtează durerea de cap.
Doar 600 mg de magneziu pe zi va ajută să reduceți în mod semnificativ intensitatea durerii.

3. Mai puțin alcool
Dacă consumați băuturi alcoolice s-ar putea să declanșați migrenele în cazul în care sunteți predispuși frecvent la dureri de cap. De asemenea, alcoolul poate cauza și tensiune în unele situații. Acesta dilatează vasele de sânge și lasă sângele să curgă mult mai lin prin vene. Însă dilatarea vaselor de sânge poate cauza dureri acute de cap. Mai mult decât atât, durerile de cap sunt de fapt efecte ale tensiunii ridicate.
Alcoolul acționează ca un diuretic și cauzează pierderea de electroliți din corp prin urinarea frecventă. Acestea sunt simptomele care pot cauza cele mai grave dureri de cap.

4. Dormiți suficient
Lipsa somnului vă poate face să aveți o sănătate precară și implicit să fiți mai predispuși la boli. Cei care sunt mai obosiți vor simți mult mai tare durerea de cap față de cei care sunt mai odihniți. Oamenii care nu dorm suficient în timpul nopții pot avea dureri mult mai severe.
Fiți atenți că și dacă dormiți prea mult veți fi predispuși la dureri de cap. Pentru a simți beneficii maxime dormiți în jur de 7 maxim 9 ore pe noapte.

Citeste si:  Cum să decorați casa în stil Feng Shui?

5. Consumați alimente bogate în histamină
Histamina se găsește în mod natural în corp și joacă un rol important în ceea ce privește rezistența sistemului imunitar. De asemenea o puteți asimila și din anumite alimente cum ar fi: brânza măturată, mâncăruri obținute prin fermentare, bere, vin și pește afumat. Unii oameni nu pot secreta această substanță în organism din anumite motive. Aceștia trebuie să recurgă la strategia de a consuma cât mai multe alimente bogate în histamina.

6. Esențe aromate
Aceste esențe aromate pe baza de uleiuri sunt lichide foarte concentrate în diverse arome, Esențele provin de la o largă varietate de plante. Acestea au nenumărate beneficii terapeutice și sunt folosite în mod frecvent pentru înlăturarea durerii de cap.
Esențele aromate cu mentă și lavandă sunt foarte eficiente pentru îndepărtarea acestor simptome.
Puneți comprese cu ulei aromat la tâmple și veți vedea că se va reduce rapid durerea de cap. Uleiul cu lavandă este recomandat pentru migrene și dureri asociate cu aceste simptome. Puteți face și inhalații cu aceste esențe pentru a simți imediat o stare intensă de bine.

7. Complex de Vitamina B
Acest complex de vitamine conține micronutrienți solubili în apă care ajută enorm corpul să se mențină în cea mai bună formă. Vitamina B este responsabilă cu procesul de transformare a mâncării într-un aport esențial de energie. S-a demonstrat faptul că vitamina B2, B12, B6 și altele, reduc semnificativ simptomele declanșate de durerea acută de cap.
Acest complex conține 8 vitamine esențiale corpului care vă ajută să luptați în mod natural împotriva durerilor de cap. Având în vedere că sunt vitamine solubile la apă, înseamnă că excesul de vitamine se va elimina rapid prin urină.

8. Comprese reci
Puneți comprese reci la tâmple sau puteți folosi comprese aproape înghețate în zona capului și a gâtului pentru a scădea inflamațiile. Acestea contractă vasele de sânge și reduc durerea de cap.
Folosiți punguțe cu gheață pe care să le înveliți într-un prosopel moale pentru a avea comprese reci făcute rapid acasă. Utilizați-le eficient pentru calmarea durerilor de cap.

Citeste si:  Detalii care fac diferența dintre o femeie și o doamnă

9. Coenzima Q10
Coenzima Q10 este o substanță produsă în mod natural de corp fiind în același timp și un puternic antioxidant. Folosind suplimente de coenzima Q10 puteți trata în mod natural durerile acute de cap.
Luați doar 100 mg de CoQ10 pe zi pSună banal însă apa joacă un rol foarte important în hidratarea organismului. Dacă simțiți că vă doare capul și știți că ați băut foarte puțină apă în acea zi beți câteva pahare de apă și veți vedea că vă simțiți imediat mai bine.
Studiile au demonstrat faptul că deshidratarea cronică este o cauză comună a migrenelor. Dacă aveți dureri de cap și începeți să vă hidratați corect veți observa o îmbunătățire a stării în minim 30 de minute.entru a reduce severitatea migrenelor. Aceasta îndepărtează și simptomele relaționate cu durerile de cap adică greața și amețeala.

10 Cofeina
Ceaiul verde conține cofeină și este des folosit pentru tratarea durerilor de cap. De asemenea consumul de cafea ajută la scăderea tensiunii arteriale, înlăturarea problemelor la stomac și reducerea inflamațiilor.
În plus, cofeina este o componentă de bază a pastilelor recomandate pentru tratarea migrenelor. Aveți grijă că lipsa de cafea dar și excesul de cafea poate face rău la organism și vă predispun la dureri de cap.

11. Valeriana
Consumul de valeriană este folosit din cele mai vechi timpuri și până astăzi. Acesta este un remediu natural pentru insomnie dar și pentru dureri de cap, palpitații la inimă și anxietate. Extractul de valeriană îl găsiți sub formă de tablete, ceai sau tinctură.

12. Semințe de coriandru
Coriandrul este un condiment alimentar însă este recunoscut și pentru proprietățile sale vindecătoare. Acesta are abilitatea de a trata diferite afecțiuni care provin din diabet sau migrene.
Coriandrul este foarte eficient pentru scăderea presiunii sinusale. Turnați apă fierbinte peste semințele de coriandru și faceți inhalații cu aburi.
Efectele medicinale sunt evidențiate și prin tratarea artritei. Coriandrul este extrem de folositor pentru durerea de cap și migrene. Acesta joacă un rol antiinflamator și își demonstrează beneficiile încă de la primele întrebuințări. De asemenea, puteți mesteca semințele de coriandru ba chiar le puteți folosi în mâncare sau ceai pentru a vă bucura din plin de același efect.

Articolul precedentCum poți trata răceala sau gripa acasă cu remedii naturale?
Articolul următorCum puteți ameliora rapid durerea de spate cu ajutorul remediilor naturale?

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau