Foarte multe mămici de pitici  își doresc să fie cool și să simtă că sunt cel mai bun prieten pentru copilul lor. Copiii sunt ca un magnet, ei își doresc să fie mereu îmbrățișați și pupați, însă ce faceți dacă aceștia devin neastâmpărați?

De multe ori cei mici vă pun în situații nemaiîntâlnite iar uneori vă fac să treceți rapid de la agonie la extaz. Copiii sunt adevărate minuni pe acest pământ iar dacă știți să îi tratați așa cum trebuie înseamnă că v-ați îndeplinit corect misiunea de părinte.

Copiii au datoria să învețe prin joacă însă trebuie să respecte și ei anumite reguli. Încet și cu pași mici, copiii trebuie pregătiți pentru viață. Intrați în mintea celor mici dar păstrați-vă totuși rolul de mamă. Copiii au propria lor personalitate iar pe măsură ce cresc și-o pun în evidență.

Nu trebuie să îngrădiți copiilor spiritul liber însă trebuie să îi ghidați spre drumul cel bun. Oferiți-le încredere și lăsați-i să viseze cu ochii deschiși, doar așa când vor deveni adulți vor îndrăzni să își urmeze visul.

Citeste si:  Fii mereu liantul dintre copiii tăi

Nu spuneți mereu copiilor că nu se poate și nu este bine ceea ce fac ci mai degrabă aduceți-le o explicație logică pe înțelesul lor. În acest fel ei se vor adapta mai ușor regulilor impuse.

Iată câteva sfaturi care vă ajută să vă creșteți copiii în mod benefic:

1. Iubiți-i așa cum sunt și nu îi comparați cu alți copii.
2. Pentru copii. lumea este exact așa cum îi învățați că trebuie să fie, de aceea trebuie să le arătați ce e bine și ce e rău.
3. Apreciați sinceritatea copiilor și fiți mereu sinceri.
4. Copiii au o inimă mică dar o dragoste extrem de mare, de aceea trebuie răsplătiți cu aceeași dragoste.
5. Lăsați-i să viseze, să îndrăznească, să încerce să zboare deoarece au nevoie să exerseze pentru a reuși
6. Acceptați-le dorințele proprii chiar dacă acestea nu coincid cu dorințele voastre.
7. Învățați-i că cei din jur îi vor trata cu respect dacă și ei fac la fel.
8. Lăsați copiii să își trăiască copilăria și nu îi faceți să se maturizeze mult mai devreme decât trebuie.

Citeste si:  Ce nu ai voie să-i spui copilului tău

Învățați-i să fie empatici pentru a înțelege mai bine sentimentele celor din jur. Nu îi criticați tot timpul și lăsați-i să își spună părerea. Copilul este cu totul un alt personaj, de aceea nu poate gândi ca și voi dar poate fi modelat ușor dacă dați dovadă de răbdare și înțelegere. Lăsați-l să facă lucrurile în stilul lui și corectați-l acolo unde este nevoie. Este foarte important să dea dovadă de înțelegere, să îi pese de ceilalți și să încerce să ajute.

Copilul trebuie să rămână sincer pe măsură ce crește. Învățați-l să spună adevărul în față chiar dacă acesta doare uneori. Un copil educat acceptă adevărul și nu încearcă să pară altcineva decât este.

Sinceritatea le conferă copiilor siguranța de care au nevoie, îi ajută să își păstreze integritatea și să fie cinstiți. Cinstea și onoarea sunt calități care trebuie să prindă aripi în mintea copiilor și să îi urmeze pe drumul lor în viață.

 

Articolul precedentCorpuri de iluminat inedite create din materiale naturale
Articolul următorCum să faceți în mod eficient sport acasă?

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau