Advertismentanswear.ro

Prima întâlnire cu Zâna Măseluță este foarte importantă în viața micuțului tău. Legat de acest subiect există încă numeroase temeri și întrebări atât din partea micuțului cât și din partea proaspetei mămici. Deși încercăm să gestionăm cât de bine putem situația, ți-am pregătit câteva sfaturi pentru a reuși să depășiți această etapă. Veți învăța cât de importantă este vizita la stomatolog și cum ar trebui să îți pregătești copilul înainte de această etapă.

Cel mai important este să învățați împreună și să reușiți să depășiți această etapă cu zâmbetul pe buze. Zâna Măseluță e personajul pozitiv și dacă îi veți pregăti pe cei mici pentru momentul pierderii dinților de lapte, recompensele nu se vor lăsa mult așteptate.

E bine de știut faptul că cei mici au 20 de dinți de lapte care vor cădea treptat.  Primii dintre ei încep să cadă undeva în jurul vârstei de 6-7 ani, în timp ce de ultimii se vor despărți undeva în jurul vârstei de 10-12 ani. De regulă, copii încep să audă de Zâna Măseluță pe la vârstă de 5 ani și încă de atunci e bine să începem să îi explicăm micuțului tot procesul.Poți să îl ajuți să înțeleagă mai bine ajutandu-te de cărți, jocuri sau poți inventa chiar povești astfel încât să îl ajuți pe micuțul tău să înțeleagă procesul. Atâta vreme cât vei aborda această situație cu încredere și optimism, poți transforma această etapă a căderii dinților într-un moment pe care cel mic îl va aștepta cu mult entusiazm.

Citeste si:  Cum trebuie ingrijita pielea copiilor in sezonul cald

Încearcă să soliciți sfatul stomatologului. În ciuda faptul că toate informațiile sunt la un click distanță, nu evita să soliciți sfatul unei persoane abilitate. Medicul te poate ajuta cu informații prețioase și te poate ajuta cum să înțelegi mai bine fluxul de creștere a dentiției permanente. Să nu omiți faptul că întârzierea căderii dinților poate însemna o problemă și că e cazul să ajungi de urgență la stomatolog cu cel mic. Poate fi cazul de o extracție.

Vorbește cu cei mici despre importanța igienei orale. Încă de la primii dințișori pe care îi pierde cel mic este important să cunoască importanța spălatului pe dinți și cum îl ajută ea în lupta cu numeroase probleme gingivale care apar la orice vârstă și cum luptă ea cu infecțiile.

Citeste si:  Cum îți convingi soțul să dea cu aspiratorul în locul tău

De reținut faptul că întreg procesul reprezintă o etapă importantă atât pentru voi ca și părinți cât și pentru cel mic. Evitați scoaterea prematură a dinților, chiar dacă acest lucru înseamnă discomfort pentru puiul tău de om. Încearcă să mergi la stomatolog pentru scoaterea acestor dinți de lapte astfel încât să te asiguri că ai făcut tot posibilul pentru a-l ajuta pe cel mic să zâmbească cu încredere.

Zâna Măseluță este una dintre primele etape în viață voastră, motiv pentru care merita să îi fie acordată o mai mare importanță. Încearcă să soliciți sfatul specialistului pentru orice problemă apărută.

Articolul precedent10 pantofi celebri care au revoluționat lumea modei
Articolul următorCe-am învățat din greseli

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau