Plantele medicinale sunt remediul simplu si la indemana de care se pot bucura mamicile cand vine vorba de afectiunile copiilor. Fie ca sunt mai mari, fie ca sunt mai mici, prichindeii se imbolnavesc, iar cele mai dese afectiuni sunt racelile, indigestiile si leziunile cutanate, obtinute in urma cazaturilor si a intepaturilor de insecte.

Terapia naturista ofera numeroase remedii usor de preparat, deci reprezinta o alternativa la tratamentele medicamentoase care pot da efecte adverse si neplacute. Cimbrisorul, musetelul si menta sunt doar trei dintre ierburile minunate pe care natura le-a oferit pamantului, in acest scop.

Ceaiul de cimbrisor calmeaza tusea si favorizeaza expectoratia

Cimbrisorul, Thymus-serpyllum, este o planta care creste in mod spontan in tara noastra si in zonele mediteraneene. Frunzele, tulpinile si florile de cimbrisor sunt bogate in acid cafeic, tanin, serpilina si ulei volatil. Aceste substante au proprietati antispastice, antiinflamatoare, calmante si emoliente foarte puternice. De aceea preparatele naturiste cu cimbrisor sunt foarte eficiente in tratarea afectiunilor respiratorii. Calmeaza tusea seaca si imbunatatesc respiratia. Ceaiul si siropul din cimbrisor sunt doua preparate care au si gust placut pentru prichindei si efecte minunate in raceala.

Citeste si:  Purtarea mastilor in plublic reducere raspandirea COVID-19?

Ceaiul de menta calmeaza durerile abdominale si stopeaza diareea

Menta este una dintre cele mai cunoscute si mai utilizate plante medicinale. Mirosul placut si gustul racoritor al frunzelor de menta este iubit de multi dintre prichindei. Frunzele si florile acestei plante au continut ridicat de calciu, vitamina B, tanin, substante volatile si alte elemente chimice cu efecte antitermice, antifermentative, dezinfectante, antispastice si astringente. Ceaiul de menta este cel mai bun remediu ce poate fi oferit copiilor cand sufera de indigestie si diaree. Frunzele proaspete de menta puse pe intepaturile de tantari au efect calmant si racotitor, iar prichindeii apreciaza astfel de tratament.

Citeste si:  Topul alimentelor bogate în antioxidanți, aliaţii tăi împotriva îmbătrânirii şi bolilor

Ceaiul de musetel, remediul perfect pentru digestia grea

Musetelul sau romanita (cum este cunoscut in popor), este poate cel mai utilizat remediu naturist. Florile cu mireasma discreta si gust bland sunt bogate in substante flavonoide, glucozide, acizi grasi, vitamine si minerale. Aceste elemente au proprietati stimulatoare asupra stomacului si ficatului, efecte cicatrizante, calmante, antispastice si antiinflamatoare.  Ceaiul de musetel stimuleaza secretia sucurilor gastrice si imbunatateste digestia lenta, poate fi utilizat pentru a trata indigestia, constipatia si starile de agitatie.  In plus gustul parfumat si placut al ceaiului este apreciat de prichindei.

Articolul precedentAlimente surprinzător de sărate
Articolul următorDieta Rina, un mod sanatos de slabit, un stil de viata

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau