Paine fara carbohidrati

In cazul in care iti doresti sa incepi Dieta Keto sau o alta dieta saraca in carbohidrati, unul dintre alimentele cele mai greu de dat la o parte va fi cu siguranta painea. Fie ca ne innebunim sau nu dupa gustul ei, cu totii consumam paine, caci unele alimente chiar cer sa fie insotite de aceasta. De aceea, am hotarat sa iti prezint astazi o reteta de paine fara carbohidrati, care are acelasi gust ca si painea reala, dar care te va ajuta sa nu te abati de la dieta aleasa.

Aceasta paine, creata de Maria Emmerich, expert in nutritie, are o coaja crocanta si un miez fin si moale. Fie ca preferi sa o mananci calda, proaspat scoasa din cuptor, rece sau prajita, o poti consuma cu unt sau cu alte alimente sarace in carbohidrati preferate de tine.

Citeste si:  Plantează un pom și sădește o floare

Ingrediente 

  • 5 linguri de tarate psyllium
  • 1 cana de faina de migdale
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 1 lingurita de sare
  • 1 cana de apa
  • 2 lingurite de otet din cidru de mere
  • 3 albusuri de ou
  • 2 linguri de seminte de susan (optional)

Mod de preparare

  1. Pre-incalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius.
  2. Amesteca ingredientele uscate intr-un bol mare. Fierbe apa.
  3. Adauga ingredientelor uscate otetul si albusurile de ou si amesteca-le. Adauga apa fiarta, in timp ce bati amestecul cu mixerul manual timp de 30 de secunde. Ai grija sa nu bati prea mult amestecul. Consistenta ar trebui sa fie aceea a plastilinei.
  4. Umezeste-ti mainile cu putin ulei de masline si imparte aluatul in sase. Plaseaza cele sase viitoare painici pe o foaie de copt unsa. Poti sa adaugi seminte de susan daca doresti.
  5. Lasa tava la copt timp de 50-60 de minute, in functie de marimea painicilor. Stii ca sunt gata atunci cand suna a gol atunci cand bati coaja din partea inferioara a painicii.
  6. Savureaza cu unt sau cu topping-ul tau preferat fara carbohidrati! 🙂
Citeste si:  Lăsați copiilor amintiri frumoase

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau