Un păr lung este simbolul feminității, dar un păr sănătos, fie el lung sau scurt, este un semn clar că avem de-a face cu o femeie îngrijită și cu toate astea, sunt cazuri în care ne confruntăm cu un păr rebel, lipsit de vitalitate, care se rupe ușor, cade foarte mult, are vârfurile tocite și pare foarte nesănătos, chiar dacă avem grijă de el.

Dacă aveți probleme cu părul, chiar dacă aveți mare grijă de el, este posibil să aveți niște obiceiuri care îl afectează, niște obiceiuri foarte rele pentru păr, de care nici măcar nu vă dați seama și le repetați în mod constant.

1. Elasticele de păr rup firele, dar îl și tocesc. Dacă vă este mai comod cu părul prins, înlocuiți elasticele cu clești sau clame.

2. Spălatul incorect cu apă fierbinte. Apa fierbinte afectează părul pentru că îl usucă și îi slăbește rădăcina. Tot la acest capitol intră și frecarea vărfului de păr. Este îndeajuns să masați scalpul, fără să insistați pe lungimea firului de păr, atunci când vă spălați.

Citeste si:  Cum îți convingi soțul să dea cu aspiratorul în locul tău

3. Coafatul excesiv și deci, folosirea uscătorului de păr, a plăcii și a produselor precum fixativul și spuma de păr vă obosesc părul și îl deteriorează. Evitați coafurile extravagante și lăsați părul să respire cât mai mult.

4. Pieptănatul poate afecta și el părul dacă folosiți perie dură sau dacă pieptănați părul ud. Se recomandă pieptăn cu dinți rari, iar pieptănarea să fie cât mai blândă, pentru a evita ruperea firelor.

5. Frecarea părului ud cu prosopul, pentru a-l usca este o modalitate greșită. Este de ajuns să înfășurați părul într-un prosop care să absorbă apa și apoi să-l lăsați să se usuce în mod natural.

Citeste si:  Yoga si vedetele de la Hollywood

6. Folosirea unui șampon care nu se potrivește tipului de păr sau nefolosirea unui balsam sau chiar a unei măști hidratante vor lăsa urme pe părul vostru. La fel o face și șamponarea excesivă.

7. Evitând tunderea părului, în speranța că acesta va fi mai lung este greșit. Trebuie să vă tundeți periodic pentru a evita deteriorarea acestuia. Specialiștii recomandă tunderea vârfurilor la fiecare opt săptămâni.

Pe lângă toate astea, nu uitați că și dieta este foarte importantă și, prin urmare, trebuie să consumați alimente care să vă ajute părul să fie și să arate sănătos, trebuir să exitați fumatul, stresul și, în general, să evitați acel stil de viață haotic și nesănătos care nu vă afectează doar părul ci și pielea, unghiile și sănătatea.

Articolul precedentCei 5 prieteni de care au nevoie toate mamele
Articolul următorCare este dieta militară și cum vă poate ajuta să pierdeți în greutate?

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau