Meloterapia este modalitatea de a deschide chakrele prin sunete, sau mai simplu spus, este terapia prin muzică și se folosește încă din cele mai vechi timpuri, vindecând depresia și alte afecțiuni, Platon fiind unul dintre susținătorii acestei terapii.

Acest tip de terapie funcționează în vindecarea unor boli fizice sau psihice, datorită influențelor sonore asupra frecvenței cardiace și a undelor cerebrale. Ultimile cercetări au demonstrat că meloterapia dă rezultate și la copiii cu autism.

Pentru relaxare

Muzica lui Paganini, a lui Ceaikovski, Beethoven, Monteverdi, Schubert și Debussy ajută corpul să se destindă. Melodiile acestora ajută la combaterea anxietății, favorând starea de relaxare.

Pentru insomnie

Pentru a combate insomnia și pentru a avea un somn liniștit se recomandă muzica lui Bach, Mozart, Schumann și Handel.

Citeste si:  Înșirați mărgele și delectați-vă cu frumusețea lor

Pentru calmarea durerilor

Ravel, Wagner și Chopin sunt recomandați pentru calmarea durerilor. Muzica lor are efect calmant datorită acțiunii specifice al ritmului.

Muzica este folosită și în sălile de masaj, pentru a-i ajuta pe pacienți să se relaxeze, dar este recomandată și pentru eliberarea de endorfine, hormonul fericirii, iar de multe ori, prin preferințele muzicale a unei persone putem să-i facem un portet al trăsăturilor dominante.

O altă modalitate de tratare a anumitor afecțiuni are legătură cu impactul vocalelor și al consoanelor asupra unor părți a corpului. Conform lui Liviu Androvici în cartea sa, initulată „Parapsihologia și terapiile neconvenționale”, consoanele S și V acționează asupra sistemului imunitar, consoana L acționează asupra inimii și a cavității bucale, H asupra sistemului digestiv, iar M asupra capului. În ceea ce privește vocalele, A și O acționează asupra plămânilor, E asupra glandei tiroide, I asupra căilor respiratorii, iar vocala U acționează asupra aparatului digestiv și a organelor genitale.

Citeste si:  7 simptome din timpul sarcinii care pot semnala ceva grav

Meloterapia poate fi aplicată atât pe adulți cât și pe copii, iar ședințele acestui tip de terapie se vor focusa pe problemele fiecărui pacient în parte. În afara meloterapiei făcută de către specialiști, vă puteți folosi de muzică și acasă, pentru a elimina din blocajele voastre emoționale și nu numai.

Articolul precedentIa-ți doza de sănătate din florile de soc
Articolul următorPlantează un pom și sădește o floare

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau