Nu numai copiii au ce învăța de la părinți pentru că și cei mari învață de la copii să radă, să fie veseli și să–și mai descrețească frunțile. Desigur că părinții împărtășesc din experiența lor de viață copiilor, însă ei pot vedea prin ochii celor mici, lucruri simple dar de o însemnătate majoră.

Învață de la copii să nu minți chiar dacă uneori simți că ești forțat de împrejurări. Mai bine spune adevărul pe ocolite însă găsește-ți curajul să îl spui. Întotdeauna minciuna te duce pe cai greșite chiar dacă nu azi, nu acum, dar în timp o să devină un prost obicei.Dacă ești părinte înțelegi mai bine de ce este atât de important să fi sincer în relația cu copiii.

De fapt, tu ca părinte îi ceri copilului tău să spună adevărul, atunci tu de ce nu ai face același lucru? Nu poți cere ceva cuiva dacă tu însăți nu adopți acel obicei. Nu profita de faptul că copiii sunt mici și oricum nu știu, pentru că minciuna ta îi va face să înțeleagă greșit anumite lucruri pe care cu greu le mai pot corecta când sunt mari.

Citeste si:  Cum sa dai jos din burtică

Învață de la copii să zâmbești. Dacă ești prins în valurile repezi ale vieții și ai uitat să zâmbești este timpul să o faci. De cele mai multe ori ești preocupat de treburile zilnice și uiți complet că și tu meriți să te destinzi, să te bucuri, să simți să trăiești. Ce rost mai are să fi în viață dacă nu simți bucuria de a trăi? De fapt asta înseamnă să trăiești, să simți fiorii vieții, să fi fericit și să zâmbești. Să te bucuri de fiecare lucru chiar și atunci când nu ai realizări majore.

Învață de la copii că viață poate fi așa cum vrei tu. Exact cum cei mici vizează să devină astronauți sau oameni de afaceri și tu poți să o faci. Exact cum cei mici găsesc mii de motive să radă, poți să o faci și tu. Trebuie doar să te dedici complet visului tău și să nu îți umpli sufletul de deznădejde și supărare. Lasă loc fericirii și alungă tristețea. Fă un schimb de sentimente. Lasă tot ceea ce te încarcă negativ departe și umpleți sufletul de bucurie și veselie. Simte-te liber să zâmbești, să simți cum fericirea îți curge prin vene.

Citeste si:  Masti de fata homemade impotriva acneei

Descoperă în tine sufletul de copil, spune NU minciunii și gândește-te că sinceritatea este cea care îți conferă un plus de valoare ca om. Să fi o persoană de încredere e lucru mare. Vei vedea că prietenii adevărați, colegii chiar și șefii te vor aprecia mai mult ca niciodată. Iar cel mai important este că tu să te iubești și să te respecți pentru ceea ce ești, pentru că onoarea este mai presus decât orice, chiar și într-o lume tulbure, cum e cea în care trăim.

Articolul precedentDovlecei umpluți cu carne – o mâncare pe cinste
Articolul următorFilme pentru îmbunătățirea relațiilor de cuplu

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau